top of page

Vukićević: Antikorupcijsko obrazovanje mladih ključno za jačanje integriteta

Antikorupcijsko obrazovanje mladih je od ključnog značaja za jačanje integriteta, naveo je predsjednik Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore (MOACG) David Vukićević.


david vukicevic antikorupcija global initiative ask moacg ljudska prava

Učestvujući u međunarodnoj konferenciji „Jačanje odgovornosti: Osnaživanje napora protiv korupcije na Zapadnom Balkanu” održane u Tirani, Vukićević je pojasnio da su mladi nosioci razvoja država, i da posebnu energiju treba usmjeriti ka toj populaciji.


Na marginama konferencije, predsjednik MOACG je imao brojne tête-à-tête sastanke sa predstavnicima internacionalno prepoznatih međunarodnih organizacija i nacionalnih vlasti zemalja Zapadnog Balkana, što predstavlja temelj za čvrste međunarodne saradnje MOACG u borbi protiv korupcije, koju mladi visoke svijesti o ovom pitanju, mogu značajno da pomognu.  Borba protiv korupcije i za društvo jednakih šansi i prilika za sve crnogorske građane je sastavni dio agende MOACG u okviru naših napora u cilju unapređenja položaja mladih.


Ministarstvo pravde Republike Albanije i ministarka javne uprave i borbe protiv korupcije Adea Pirdeni, uz podršku međunarodne nevladine organizacije Globalna inicijativa protiv transnacionalnog organizovanog kriminala (GI-TOC), su organizovali međunarodnu konferenciju.


Stavovi predsjednika MOACG Davida Vukićevića će prema riječima organizatora ući u finalne „Tirana conclusions“, dokument koji je vodilja svim uključenim akterima u sinhronizovanoj borbi protiv korupcije.

efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page