top of page

Upoznajte volontere: Sergej Joković kaže da se u MOACG vrednuju mladi i njihove aktivnosti


MOACG

Sergej Joković se već skoro dvije godine bavi volontiranjem u Mreži za omladinski aktivizam Crne Gore, a kako kaže, najdraže su mu aktivnosti Tima za zaštitu životne sredine, ekologiju i nauku koje podrazumijevaju edukacije, akcije čišćenja i pošumljavanja. Mladima poručuje da se prijave i da neće zažaliti.Sergej Joković MOACG

Koliko dugo se baviš volontiranjem?

- Volontiranjem se bavim skoro dvije godine, a svo vrijeme sam u Mreži za omladinski aktivizam Crne Gore.


Šta te je motivisalo da se učlaniš u MOACG?

- Ekološki tim me najviše motivisao da se učlanim u Mrežu za omladinski aktivizam Crne Gore.


Koja ti je najdraža aktivnost koju smo sproveli u MOACG?

- Najdraže aktivnosti kojima sam prisustvovao potiču zapravo iz samog ekološkog tima i to su akcije čišćenja i akcije sađenja.


Šta za tebe MOACG predstavlja?

- Za mene Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore predstavlja mjesto u kom se vrednuju i njeguju mladi i njihove aktivnosti.


Šta ti je MOACG pružila?

- Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore mi je zapravo pružila priliku da razmislim o generalnom problemu zagađivanja u našem gradu i načinima kako da spriječimo zagađenje.


Da li su tvoja očekivanja ispunjena? Šta si naučio u MOACG?

- Moja očekivanja su i više nego ispunjena, i zapravo sam srećan i ponosan što sam prisustvovao velikoj akciji čišćenja i sađenja na brdu Gorica.Šta bi poručio mladim volonterima koji žele da se prijave?

- Budućim mladim volonterima bih poručio da se svako, ko ima imalo slobodnog vremena, prijavi i da sigurno neće zažaliti.

Comments


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page