top of page

Upoznajte volontere: Sara Raičević: MOACG za mene predstavlja respektabilnu organizaciju i dobar tim


MOACG

Sara Raičević se aktivizmom bavi još od osnovne škole, a njena posvećenost i želja da doprinese zajednici istrajale su sve do danas, kada je studentkinja Medicinskog fakulteta. Mladima poručuje da se prijave, jer kako kaže " U Mreži za omladinski aktivizam Crne Gore kreiramo sadržaj u skladu sa različitim interesovanjima mladih, stoga za svačiji ukus ima ponešto!" Saznajte kakva su Sarina iskustva u MOACG, te koje do sada realizovane aktivnosti su joj najdraže.


Sara Raičević

Koliko dugo se baviš volontiranjem?


- Prilično dugo. Od osnovne škole, preko gimnazije pa evo i sada, kad sam

na Medicinskom fakultetu. Rado se sjećam brojnih humanitarnih, volonterskih kao i svih drugih aktivnosti.




Šta te je motivisalo da se učlaniš u MOACG?


- Želja da dam doprinos zajednici iz razloga što omladinski aktivizam mladim ljudima pruža priliku da steknu nova znanja i vještine i na taj način postanu aktivni članovi zajednice. To je ujedno i sjajna prilika da mladi ljudi razmijene iskustva i učestvuju u brojnim aktivnostima u skladu sa njihovim interesovanjima.



Koja ti je najdraža aktivnost koju smo sproveli u MOACG?


- Izdvojila bih projekat ,,Zaposli se odmah" koji smo realizovali u saradnji sa NVO ,,Prima" Omladinskim habom Zapadnog balkana i Turske uz finansijsku podršku EU.

Ovaj projekat je mladima pružio priliku da sarađuju, stiču nova znanja i vještine i budu konkurentni na tržistu rada.


Šta za tebe MOACG predstavlja?


- MOACG za mene predstavlja respektabilnu organizaciju koja ima odličan tim koji je svojim radom, snagom i entuzijazmom učinio da organizacija bude prepoznata ne samo u našem gradu, već i u državi i šire.



Šta ti je MOACG pružila?



- Pružila mi je priliku da uživam u kulturnim i umjetničkim manifestacijama, ekološkim akcijama, sportskim i rekreativnim aktivnostima, kao i promociji ljudskih prava i sloboda.




Da li su tvoja očekivanja ispunjena? Šta si naučila u MOACG?


- Moja očekivanja su u potpunosti ispunjena! Kroz aktivnosti u Mreži stekla sam nova znanja iz različitih oblasti.




Šta bi poručila mladim volonterima koji žele da se prijave?


- Moja poruka za sve srednjoškolce i studente je: Vidimo se u MOACG, jer smo mi tako profilisana organizacija da za svačiji ukus imamo ponešto!

Mi kreiramo sadržaj u skladu sa različitim interesovanjima i ukusima mladih ljudi, a naši programi su uvijek cijenjeni i posjećeni.








efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page