top of page

Upoznajte volontere: Aleksandra Bjelica u MOACG pronalazi mogućnost da jasno izrazi svoje stavove


Aleksandra Bjelica ističe da, kada ste dio MOACG, konstatno ste uključeni u različite diskusije, pa je i prirodno da gradite vještine komunikacije i druge sposobnosti.


Koliko dugo se baviš volontiranjem?

- Volontiranjem se bavim skoro godinu dana.


Šta te je motivisalo da se učlaniš u MOACG?

- Ono što me je motivisalo da se učlanim u Mrežu za omladinski aktivizam jesu svakako aktivnosti koje ista organizuje sprovodi, u cilju da se podigne svijest drugim ljudima o bitnim dešavanjima koja nas okružuju.


Koja ti je najdraža aktivnost koju smo sproveli u MOACG?

- Jedna od mojih najdražih aktvnosti koju smo sproveli u MOACG je ,,Pjesničko veče", jer smo bili u prilici da čujemo raznovrsnu poeziju od različitih pjesnika. Takođe, tada smo razmišljali o potrebi za razvijanjem svijesti mladima, u cilju da se isti više okrenu književnosti i čitanju.


Šta za tebe MOACG predstavlja?

- Mreža za omladinski aktivizam za mene predstavlja mogućnost da jasno iskažem svoj stav i mišljenje koje se odnosi na određena bitna društvena pitanja, kao i mogućnost da učestvujem u raznim akcijama i predlažem ostalima akcije za koje smatram da su od značaja za okolinu, kako društvenu, tako i prirodnu.


Šta ti je MOACG pružila?

- Mreža za omladinski aktivizam je meni pružila mogućnost da se bolje upoznam sa nekim ljudima, kao i da ostvarim nova poznanstva. Takođe, kada ste dio MOACG, konstantno ste uključeni u razne diskusije s različitim ljudima, pa je i prirodno da gradite vještine komunikacije, kao i druge sposobnosti.


Da li su tvoja očekivanja ispunjena? Šta si naučila u MOACG?

- Mreža za omladinski aktivizam je svakako ispunila moja očekivanja, a istakla bih da sam u proteklih godinu dana volontiranja naučila da svaka kreativna ideja može biti sprovedena u djelo ukoliko mi u sebi imamo određenu dozu istrajnosti, truda i odlučnosti.


Šta bi poručila mladim volonterima koji žele da se prijave?

- Ono što bih poručila svima onima koji žele da se prijave za volontiranje u Mreži za omladinski aktivizam jeste da ćete prvo steći neko novo iskustvo i samim tim ćete izaći iz zone komfora, ukoliko ste odlučni i aktivni volonteri. Naravno da ćete takođe upoznati različite ljude, ali i proširiti svoj krug poznanstava.
Commentaires


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page