top of page

Upoznajemo volontere: Za Đinu Šišević volontiranje je sastavni dio života, a MOACG siguran prostor


MOACG banner

Đina Šišević Mrežu za omladinski aktivizam Crne Gore vidi kao siguran prostor za mlade ljude, a volontiranje opisuje kao sastavni dio svog života, nakon dvije godine od kako se bavi istim. Kao veliki ljubitelj kulture i umjetnosti ističe da je manifestacija "Slovo jeziku" posebno zasijala u njenim očima.

Đina Šišević MOACG

Koliko dugo se baviš volontiranjem?


-Volontiranjem kao aktivnošću aktivno se bavim 2 godine, pa slobodno mogu reći da je to sada sastavni dio mog života.



Šta te je motivisalo da se učlaniš u MOACG?


-Motivisala me prvenstveno neka vrsta potrebe da sve svoje ideje, inicijative i ambicije koncentrišem na jedno mjesto i da samim tim uz pomoć drugih ljudi dođe do neke promjene u društvu.


Koja ti je najdraža aktivnost koju smo sproveli u MOACG?


-Za mene bi to definitivno bila manifestacija ,,Slovo jeziku gdje je glavni fokus bio na poeziji. Ja sam lično veliki fan umjetnosti, i samim tim je ta manifestacija zaista zasijala u mojim očima.

Šta za tebe MOACG predstavlja?


-Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore za mene predstavlja jedan siguran radni prostor, bez bilo kakve osude, gdje mladi definitivno mogu da dođu do nekog svog "safe space" i gdje će definitivno njihov glas moći da se čuje.


Šta ti je MOACG pružila?


-Pružila mi je ,opet kažem, jednu vrstu sigurne, stabilne platforme gdje moj glas i moje mišljenje može doprinijeti samoj zajednici i to je nešto na čemu MOACG zapravo radi konstantno.


Da li su tvoja očekivanja ispunjena? Šta si naučila u MOACG?


-Ja sam osoba koja vjeruje u onu teoriju da se treba okanuti očekivanja, to jest da se bez njih nekako lakše funkcioniše. Ono što mogu sa sigurnošću da kažem jeste da sam i te kako poprimila mnogo, mnogo, mnogo novog znanja iz mnogih sfera života.



Šta bi poručila mladim volonterima koji žele da se prijave?


-Poručila bih im, prvenstveno, da aktivno prate rokove za prijave, a pored toga da moraju da shvate da svaka njihova riječ i svako njihovo mišljenje treba biti poštovano i da jedini način da se ono apravo čuje jeste apravo da krenu u neku vrstu zajedničkog pokreta.





efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page