top of page

Učestvujte u edukativno-kreativnom programu "Sve svoje sa sobom nosim"


MOACG BANNER

Mreža za omladinski akivizam Crne Gore (MOACG) u saradnji sa Kancelarijom za mlade Glavnog grada Sekreterijata za lokalnu samoupravu organizuje dvodnevni edukativno-kulturni program o savremenoj crnogorskoj književnosti i važnosti njegovanja pisanja, izdavaštva. čitanja i umjetnosti među mladima.Sve svoje sa sobom nosim MOACG

Prva radionica edukativnog karaktera za cilj ima upoznavanje mladih sa savremenom crnogorskom prozom i poezijom, koje ne dobijaju dovoljnu podršku od strane društva i kulturne zajednice, a imaju kvalitet i potencijal da obilježe ovu epohu crnogorske književnosti. Edukativni dio radionice bi bio fokusiran na govorenje o istaknutim autorima, dok bi poseban dio bio vezan za razgovor o važnosti poezije, proze, pisanja i čitanja među mladima, kao i pri građenju kulturnog bića svake države.


Druga radionica, koja se direktno nadovezuje na prvu, kreativnog je karaktera. Uz pomoć edukatora, mladi će doći do vizuelno-poetskih mapa koje će poslužiit kao vizuelno rješenje cegera koji će služiti za promociju pisane riječi i podstrek mladima da čitaju, pišu i afirmišu kvalitetne autore iz Crne Gore.


Zbog ograničenog broja učesnika, potrebno je potvrditi svoje prisustvo putem prijavnog formulara u gore navedenom tekstu, i to do utorka, 17. oktobra u 11 h.


댓글


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page