top of page

Prijavite se za radionicu "Mladi su u pravu"Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore (MOACG) i Kancelarija za mlade -Sekretarijat za lokalnu samoupravu i saradnju sa civilnim društvom Glavnog grada organizuju edukativnu radionicu pod nazivom “Mladi su u pravu”. Radionica se održava u poneđeljak, 11. decembra sa početkom u 18 h u Omladinskom klubu (Hercegovačka 13).

Mladi će se upoznati sa Konvencijom o ljudskim pravima i članovima koji se odnose na ljudska prava, kao i najčešćim primjerima kršenja ljudskih prava.


Na radionici će mladi saznati koje su to nacionalne i međunarodne instance koje su odgovorne za zaštitu ljudskih prava, koji su pravni ljekovi i kako teče procedura institucionalnog reagovanja na kršenje ljudskih prava.


Poseban fokus biće stavljen na sudsku praksu Evropskog suda za ljudska prava, najrelevantnije instance u pogledu međunarodne zaštite ljudskih prava, pa će se na radionici istraživati njegovu ulogu, jurisprudencija i doprinos u afirmaciji temeljnih prava unutar evropskog pravnog okvira.


Prijaviti se mogu svi mladi uzrasta od 15 do 30 godina putem prijavne forme do neđelje, 10. decembra u 20 h.


Link za prijavu:


Commentaires


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page