top of page

Prijavi se na drugu radionicu "Mladi su u pravu"

UTORAK, 7. JUN U 18 H U BIRZIMINIUM HUB-U


Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore, u saradnji sa Kancelarijom za mlade Glavnog grada organizuje drugu radionicu pod nazivom „Mladi su u pravu“.

 

Mladi će imati priliku da se bliže upoznaju sa Konvencijom o pravima djeteta i da, kroz interaktivnu debatu, pronađu vezu i odnos iste sa Konencijom o ljudskim pravima i fundamentalnim sloboda, kao i procesima njihove integracije u našu društvenu zajednicu.

 


Na predavanju će se govoriti o pravosnažnim presudama određenih slučajeva iz prakse Evropskog suda za ljudska prava, nakon čega će mladi imati priliku da iznesu svoje stavove i mišljenja o istim, sa ciljem upoznavanja učesnika sa načinama odlučivanja i tokovima postupaka pomenutog Suda.

 

Učesnici će se na radionici, koja se realizuje na interaktivan i prije svega zabavan način,  istovremeno družiti i steći nova znanja iz oblasti ljudskih prava, kao i o prevencijama u cilju zaštite prava, ali i poukama o pravnim ljekovima za slučaj povrede istih.


Interaktivnost radionice ogleda se i u samim grupnim aktivnostima, koje se organizuju u cilju jačanja vrijednosti inkluzivnosti i proaktivnosti kod mladih.

 

Radionica se održava u utorak, 7. juna sa početkom u 18 h u Birziminium HUB-u  (Centar kompetencija Podgorica kod Trga nezavisnosti).

 

️Prijaviti se mogu mladi uzrasta od 15 do 25 godina putem prijavne forme do utorka u 12 h.Comments


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page