top of page

Predstavnica MOACG-a prisustvovala Forumu Mreže za otvoreni dijalog pod nazivom "Radikal(NO) društvo – mehanizmi borbe protiv štetnih društvenih pojava"
Članica Organizacionog odjeljenja Mreže za Omladinski aktivizam Crne Gore Jana Đukić prisustvovala je forumu Mreže za otvoreni dijalog pod nazivom "Radikal(NO) društvo – mehanizmi borbe protiv štetnih društvenih pojava" koji se održao u petak, 22. decembra 2023. godine u prostorijama Upbeat Hub-a.


Forum je bio prilika da kroz panel diskusiju predstavnici različitih sektora razmijene mišljenja o uticaju medija na društvo i mlade, uticaju politike i političkih aktera na mlade, prisustvu dezinformacija, stepenu radikalizacije i polarizacije društva, kao i o efikasnim načinima za kreiranje tolerantnijeg društva otpornijeg na negativne uticaje.    


FORUM RADIKALNO DRUŠTVO

Na forumu su bili predstavljeni i rezultati online istraživanja o pitanjima radikalizacije društva, stavova i vrijednosti koje dijele naši sugrađani/ke, a koje je sprovela Mreža za otvoreni dijalog (MOD). Neki od podataka koji su iznijeti:


  • 75% ispitanika smatra da u Crnoj Gori u velikoj mjeri postoje podjele u odnosu na nacionalnu pripadnost

  • Crnogorsko društvo je u velikoj mjeri podjeljeno u odnosu na političku opredijeljenost, smatra 73% ispitanika

  • 91% ispitanih smatra da političke partije imaju negativan uticaj na stavove mladih

  • 68% ispitanih smatra da vjerske zajednice imaju negativan uticaj na stavove mladih

  • 69% ispitanih smatra da mediji imaju negativan uticaj na stavove mladih

FORUM RADIKALNO DRUŠTVO

Forum je realizovan u sklopu projekta RADIKAL(NO). Projekat je podržan u okviru programa SMART Balkan – Civilno društvo za povezan Zapadni Balkan koji finansira Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške.


댓글


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page