top of page

OBJAVITE SVOJE RADOVE U ,,LATICI"

I ovog proljeća „Latica" cvjeta!


Narodna biblioteka „Radosav Ljumović" u Podgorici poziva sve mlade autore i autorke uzrasta do 16 godina da svojim radovima doprinesu stvaranju još jednog broja časopisa za đecu i mlade „Latica".Književni radovi (poezija, proza), pozorišna i književna kritika, kao i radovi iz oblasti drugih umjetnosti (film, muzika, strip) biće glavna sadržina i fokus ovog broja. Mladi stvaraoci i autori koji stvaraju u navedenim oblastima, svoje radove mogu objaviti u „Latici"!


Ideja časopisa je da mladim autorima iz osnovnih i srednjih škola obezbijedi platformu za ispoljavanje svog kreativnog stvaralaštva, ali i kritičkih razmišljanja o umjetnosti, kulturi, društvu.


Prošlogodišnje izdanje časopisa doživjelo je veliki uspjeh i privuklo pažnju kreativcima širom Crne Gore! Svoja vrata „Latica“ ove godine otvara stvaraocima iz Crne Gore, ali i regiona!


Svi zainteresovani svoje radove ove godine mogu poslati na mejl nbibliotekapodgorica@gmail.com. Rok za predaju radova je 15. jul, nakon kojeg će redakcija napraviti selekciju radova. Izvor: https://nbpg.me/2022/06/09/otvoren-poziv-za-objavljivanje-radova-u-latici/

Comments


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page