top of page

Mladi Bara iščekuju fiskulturne sale, podržavaju kulturne manifestacije i razvoj turizma


U subotu, 21. oktobra, aktivistkinje MOACG su u okviru projekta “Uprava za građane” posjetile Bar, i za info-štandom razgovarale sa više od 30 građana i građanki tog grada. Tom prilikom su ih informisale o funkcionisanju i prednostima inicijative Partnerstvo za otvorenu upravu, nakon čega su sa građanima i građankama Bara kroz razgovor pružile mogućnost da ukažu na probleme sa kojima se susrijeću na lokalnom nivou.

Građani su sa našim aktivistima podijelili mnogobrojne novitete koje je Bar dobio ili čija je realizacija najavljena, a koji predstavljaju korak u dobrom smjeru za ovu primorsku opštinu. Među njima izdvajaju mnogobrojne kulturne manifestacije, podršku za preduzetnike i zanatlije, Otvoreni parlament te promociju Bara kao poželjne destinacije za turiste, ali i mjesta kulture. U tom svijetlu, građani i građanke žele nastavak ovih i sličnih aktivnosti, ali i poboljšanje komunalnih usluga, te uslova za boravak u barskim osnovnim i srednjim školama, s posebnim akcentom na fiskulturne sale.

Barani i Baranke vjeruju da je toj opštini potrebna i izgradnja novog vrtića, kao i učestaliji i funkcionalniji javni prevoz. Bilo je govora i o načinima na koje oni mogu biti uključeni u proces donošenja odluka lokalne samouprave i državne uprave i osigurati ostvarivanje svojih ideja, poput građanske participacije u budžetskoj kontroli, e-Participacije i javnih rasprava.

Ova aktivnost sprovedena je u okviru projekta “Uprava za građane”, koji Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore sprovodi u saradnji sa Organizacijom KOD, a uz podršku Nacionalnog demokratskog instituta (NDI).

efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page