top of page

Vučić Filipović na ekspertskom sastanku "Standardizacija omladinskog rada i etički kodeks praktičara/ki omladinskog rada u Crnoj Gori"Koordinator tima za zaštitu ljudskih prava i sloboda Vučić Filipović prisustvovao je u srijedu 18. decembra 2023. godine,Uvodnom ekspertskom sastanaku pod nazivom "Standardizacija omladinskog rada i etički kodeks praktičara/ki omladinskog rada u Crnoj Gori" koji je organizovao Forum MNE. Ovaj događaj okupio je predstavnike različitih organizacija civilnog sektora, ujedinjenih u viziji izgradnje mirnog i prosperitetnog društva uz aktivno učešće mladih ljudi u procesima unapređenja zajednice.


Cilj sastanka bio je postizanje standardizacije i profesionalizacije omladinskog rada, kroz raznovrsne inicijative. Fokus je bio na razmatranju ključnih elemenata omladinskog rada, uključujući standarde, vrijednosti, principe, kao i izuzetno važan etički kodeks. Diskutovalo se o smjernicama i nacionalnom okviru kvalifikacija kako bi se osiguralo dosljedno unapređenje kvaliteta rada u sektoru. Pored navedenih tema, diskusija je obuhvatila i pitanje unapređenja procesa osposobljavanja omladinskih radnika u vršenju svojih djelatnosti.Sastanku su prisustvovali stručnjaci iz oblasti omladinskog rada, čime je omogućena razmjena ideja i iskustava. Ovaj skup predstavlja ključni korak ka postizanju harmonizacije pristupa i podizanju profesionalnih standarda unutar omladinskog sektora u Crnoj Gori.


Zahvaljujemo se Forumu MNE što članove Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore prepoznaju kao relevante omladinske aktiviste, sa značajnim znanjem i iskustvom kojim mogu doprinijeti na ovakvim sastancima.

Comments


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page