top of page

Upoznajte koordinatora Tima za ekologiju, zaštitu životne sredine i nauku MOACG Aleksu Obradovića

Updated: Sep 7, 2023


moacg.me

Aleksa Obradović, koordinator Tima za ekologiju, zaštitu životne sredine i nauku MOACG predstavio je mladima šta je to što ovaj tim može da im ponudi, te koja aktivnost realizovana u njegovom timu je za njega posebno značajna. Kaže da je Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore za tek tri godine postojanja dosta je uticala na promjene u našem društvu, te da će tek uticati u godinama koje dolaze.Aleksa Obradović MOACG


Koji su zadaci/aktivnosti tima? Šta pruža mladima?


-Dakle zadaci i aktivnosti Tima za ekologiju, zaštitu životne sredine i nauku Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore su raznoliki. Imamo terenske akcije koje podrazumijevaju akcije pošumljavanja, sađenja ali isto tako i akcije čišćenja, kao i edukacije koje su takođe veoma bitan faktor za izgradnju prosperitetnog društva.
Sa tvog aspekta, koliko su mladi zainteresovani da učestvuju u aktivnostima?


-Na našim aktivnostima pojavljuje se veliki broj mladih ljudi, ali uvijek postoji mogućnost za unaprjeđenje i za uključenje još većeg broja mladih ljudi.


Koliko smatraš da je MOACG važna za društvo?


-Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore, kao omladinska organizacija koja postoji tek tri godine, dosta je uticala na promjene u našem društvu, a tek će da utiče u godinama koje dolaze.Omiljena aktivnost koju si sproveo u svom timu ?


-Moja najdraža aktivnost bila je velika akcija pošumljavanja Gorice nakon požara na Gorici gdje se stvarno veliki broj mladih ljudi okupio i pomogao pri raščišćavanju opožarenog dijela zelenog fonda Gorice.


Kada bi imao/la 15 sekundi da prolaznika nagovoriš da se učlani, šta bi mu rekao/la?


-Dođi, upoznaj se sa mladim perspektivnim ljudima, druži se sa mladim perspektivnim ljudima, radi na svojoj budućnosti i pametno koristi svoje vrijeme!Mladi pokreću!Comentários


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page