top of page

SEDMOGODIŠNJA ESMA DOBILA BICIKLO


Predstavnici Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore su bili 3. po količini sakupljenog plastičnog otpada u ekološkoj akciji na Ćemovskom polju i kao nagradu smo osvojili biciklo, koje smo ispred organizacije darovali sestri našeg Harisa Adrovića - sedmogodišnjoj Esmi.


“Tu smo prvenstveno da očistimo Ćemovsko polje. Sakupljali smo za našu najmlađu volonterku Esmu, sa nadom da bi joj ta nagrada mogla biti motiv da opet učestvuje u ekološkim akcijama” – kazao je Aleksa Obradović, ekološki aktivista i koordinator za zaštitu životne sredine i nauku Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore.Ne krijući zadovoljstvo zbog osvojene nagrade, Esma je rekla da će opet učestvovati u akciji sa starijim volonterima.


Esmin stariji brat Haris navodi: “Lijepo je kad ljudi volontiraju, jer sve to na kraju ide u dobrotvorne svrhe, a i pored toga se ljepše osjećam kad pomažem, a to ne bih mogao bez Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore, na koju su me drugovi Sergej Joković i Aleksa Obradović uputili. I super je kad mladi volontiraju, jer ne stiču samo radnu naviku, vec imaju i šansu da upoznaju nove prijatelje i proširuju svoje znanje.”


Ispred MOACG aktivnošću je rukovodio koordinator za zaštitu životne sredine i nauku Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore Aleksa Obradović.


Zahvaljujemo Centru za zaštitu i proučavanje ptica i Ekopatriotizmu na nagradi i pozivu za učešće.

U realizaciji aktivnosti doprinos su dali Čistoća d.o.o, Ministarstvo odbrane Crne Gore, Zero Vaste Montenegro, Agencija za zaštitu životne sredine Crne Gore i Turistička organizacija Nikšić.

Comentários


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page