top of page

Rožaje: Javni poziv za trening "Promjena počinje od nas"

Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore će u subotu, 1. aprila, održati trening "Promjena počinje od nas" namijenjen svim budućim omladinskim aktivistima u Rožajama kako bi unaprijedili svoja znanja i kompetencije u oblasti omladinskog aktivizma kako bi kroz isti uticali na smanjenje etničke distance koja je u značajnoj mjeri prisutna u Crnoj Gori.


Ova obuka će se sastojati iz dvije radionice na kojima će mladi učiti o smanjenju etničke distance kroz omladinski aktivizam i socijalnu integraciju, ali i o zajedničkom djelovanju grupe omladinskih aktivista, kreiranju opštinskog tima, liderskim i organizacionim vještinama koje omladinski aktivisti treba da njeguju i unaprjeđuju, kao i pravnoj regulativi u omladinskom aktivizmu.



U prvom dijelu mladi će učiti o položaju mladih u Crnoj Gori, pojmovima multikulturalnosti i multikofesionalnosti, promociji duha tolerancije i interkulturalnog dijaloga, poštovanja i razumijevanja kao osnovnih preduslova za skladnu funkcionalnu zajednicu bez etničkih distanci i podjela među ljudima. Bitan pojam o kome će takođe biti riječi jeste i demokratija.

U drugom dijelu trening će biti fokusiran na formiranje Opštinskog tima Rožaje koji će djelovati u okviru Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore i raditi na osnaživanju mladih aktivista u Rožajama da upravo oni budu inicijatori pozitivnih promjena u društvu, da rade za dobrobit svoje zajednice i da se bore za bolji položaj mladih u društvu, koji će biti nosioci budućnosti naše države.



Promjena počinje od nas

Podstičemo mlade ljude da rade na sebi, da teže da se odupru predrasudama i stereotipima koji izazivaju etničku distancu i odbojnost među ljudima i da razvijaju aktivistički duh i budu pokretačka snaga u društvu.


Pozivamo sve zainteresovane mlade iz Rožaja da se prijave i doprinesu razvoju omladinskog aktivizma u borbi za smanjenje etničke distance među ljudima u Crnoj Gori.


Radionice će se održati u prostorijama OŠ "Mustafa Pećanin"u Rožajama, 1. aprila sa početkom u 10h.


Prijave su otvorene do petka, 31.03. u 12h.

Čekamo Vas!


Ova radionice realizuju se u okviru projekta "Podrška mladima i građanima u borbi protiv govora mržnje i diskriminacije u cilju smanjenja etničke distance - Support for youth and citizens to fight against hate speech and discrimination to reduce ethnic distance", uz podršku Vlade Australije.


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page