top of page

Radionica povodom Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma - Prijavi se!

DA PRESUDIMO PREDRASUDAMA 2

Radionica se održava u srijedu, 9. oktobra sa početkom u 18 h u Birziminium HUB-u (Centar kompetencija Podgorica kod Trga nezavisnosti).



Uspješna saradnja Kancelarije za mlade Glavnog grada Podgorica i MOACG se nastavlja!


Mladi će imati priliku da se upoznaju sa predrasudama, kako one nastaju, kako se šire, i kakav trag ostavljaju na društvo i pojedince. Mladi će u praktičnom dijelu radionice moći da na konkretnim i interaktivnim primjerima da primjene stečeno znanje.


Utisci koje su mladi stekli na prvoj radionici "Da presudimo predrasudama" nagovještavaju da će se interaktivna radionica svim zainteresovanim za omladinski aktivizam, razvijanje emocionalne inteligencije i jačanje socijalne inkluzije biti interesantna.


Diskurs na temu zdravlja mladih najčešće se odnosi na fizičko zdravlje. Iako je neophodno govoriti o fizičkom zdravlju mladih, mentalno zdravlje nerijetko biva zanemareno, što objašnjava podatke raznih svjetskih organizacija o mentalnim problemima s kojima se mladi ljudi nose, i posljedicama istih.


Predrasude su jedan od glavnih faktora koji utiče na smanjenje nivoa samopouzdanja i narušavanje mentalnog zdravlja svih ljudi, a najviše mladih. S namjerom da pokrenemo zdravu diskusiju na ovu temu među mladim ljudima, te da informišemo omladinu o predrasudama i njihovim posljedicama, MOACG organizuje ovu radionicu u saradnji sa Kancelarijom za mlade - Sekretarijat za lokalnu samoupravu Glavnog grada.


Radionica se održava u srijedu, 9. oktobra sa početkom u 18 h u Birziminium HUB-u (Centar kompetencija Podgorica kod Trga nezavisnosti).


Prijaviti se mogu mladi uzrasta od 15 do 25 godina putem prijavne forme do srijede u 14 h.

efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page