top of page

Predsjednik MOACG Vukićević ugostio sekretara Ambasade Australije Watson i činovnicu Redžić

Updated: Jun 25, 2023



Predsjednik MOACG David Vukićević je ugostio drugog sekretara Ambasade Australije Krisa Votsona (Chris Watson) i policy officer Anu Redžić. Sastanku su prisustvovale rukovoditeljka i članice Organizacionog odjeljenja MOACG Marija Boljević, Jana Đukić i Ivana Martinović.


Australijska Ambasada i MOACG

Sastanak je bio prilika za razmjenu mišljenja o ukupnoj društvenoj situaciji i tenzijama koje su prisutne, kao i o akterima i uticaju istih na mlade.


Predsjednik Vukićević je istakao da se MOACG nepokolebljivo bori za progresivne demokratske i građanske vrijednosti, te da istrajno djelujemo u cilju poboljšanja položaja mladih kroz snaženje kritičke misli i intelektualne svijesti mladih.


Sekretar Watson je iskazao punu podršku djelovanju MOACG i ukazao na važnost omladisnkog aktivizma u zalaganjima za prosperitetno društvo i suzbijanje diskriminacije.


Boljević, Đukić i Martinović su podijelile svoje iskustvo u djelovanju sa mladima, istakle važnost djelovanja MOACG, kao i samog koncepta organizacije kao preduslova za uspješno bavljenje omladinskim aktivizmom.


Policy officer Ambasade Australije Ana Redžić je ukazala važnost oformljenog Opštinskog tima MOACG Rožaje i uputila podršku daljem djelovanju i izrazila nadu u održivost opštinskog tima.



Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore realizuje novi projekat pod nazivom "Podrška mladima i građanima u borbi protiv govora mržnje i diskriminacije u cilju smanjenja etničke distance - Support for youth and citizens to fight against hate speech and discrimination to reduce ethnic distance", uz podršku Vlade Australije.

efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page