top of page

Poziv za umjetničke radove: Izložba “Reakcija” - Očuvanje Kulturne i Prirodne Baštine Crne Gore


 

Institut za održivi razvoj poziva mlade umjetnike i kreativce na području Crne Gore da učestvuju u izložbi “Reakcija”, koja će istraživati temu očuvanja kulturne i prirodne baštine Crne Gore.


Kroz raznolike izraze umjetnosti, želimo podsticati reakcije, interpretacije, stavove, proteste ili prikaze. Tematika izložbe je posvećena značaju očuvanja i valorizovanja kulturne baštine, biodiverziteta, životne sredine i prirodnih bogatstava Crne Gore.

 


Radovi mogu biti u bilo kojem umjetničkom formatu (slike, crteži, fotografije, skulpture, instalacije, digital art i dr.)

 

Radovi se dostavljaju na office@odrzivi-razvoj.me zajedno sa nazivom rada i kratkom biografijom sa osnovnim podacima aplikanta. Aplikant može poslati i artist statement, iako nije u obavezi.

 

Rok za dostavljanje radova je 28. januar 2024. godine.

 

Pravo učešća imaju mladi do 30 godina starosti.

 

Izložba će biti organizovana zajedno sa panel diskusijom u februaru 2024. Detalji o mjestu i datumu biće naknadno objavljeni.

 

Ova inicijativa je rezultat učešća na #BoldMontenegro programu razmjene koji finansira Stejt Dipartment a implementira Univerzitet Nebraska u Omah.

Comments


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page