top of page

POZIV ZA Competitive College Club - EducationUSA KLUB

EducationUSA klub za talentovane učenike osmišljen je po globalnom modelu koji se uspješno realizuje u zemljama u regionu i širom svijeta. Cilj programa je da se najboljim učenicima pomogne da se pripreme za prijem na američke univerzitete.


Traje od 12 do 18 mjeseci i sastoji se od predavanja, radionica, seminara i volonterskih akcija tokom kojih učenici stiču neophodna znanja da uspješno polože potrebne testove, odaberu odgovarajuće univerzitete, uobliče aplikaciju i pripreme se za odlazak u novu sredinu.


Uslovi

Program mogu pohađati učenici u drugom ili trećem razredu srednje škole, koji su:

1. Među 10% najboljih u razredu

2. Odlično govore i pišu engleski jezik

3. Žele da studiraju u SAD

Opis programa

Tokom trajanja programa, biće neophodno pročitati i određeni broj reprezentativnih djela na engleskom jeziku. U saradnji sa profesorima kojima je engleski jezik maternji, učenici će na ovaj način ovladati akademskim terminima i stilom izražavanja, što će dodatno doprinijeti njihovim kapacitetima i samopouzdanju.

Program je otvoren za sve učenike drugog i trećeg razreda srednjih škola Crne Gore. Oni koji ne budu mogli da prisustvuju lično, moći će da prate aktivnosti preko virtuelnih platformi, i imaće podršku kao i svi drugi učenici.


Način prijave

Svi zainteresovani učenici mogu da se jave na mejl podgorica@educationusa.org ili preuzmu i popune formular koji je u prilogu. Tu je i video objašnjenje koje može biti upotrijebljeno da se učenicima približi program.

Rok za prijave

Prijave se primaju do 10. novembra. Zvaničan početak programa je 15. novembar 2021, koji će biti obilježen svečanim prijemom.

Ukupna potrebna dokumentacija:

  • Aplikaciona forma

  • Kopije svjedočanstava iz prethodnog razreda

  • Preporuka profesora


Aplikacionu formu možete preuzeti klikom na dokument u nastavku.

EducationUSA Competitive College Club Podgorica Application Form 2021
.doc
Download DOC • 1.25MB


MOACG objavljuje tekst poziva u saradnji sa American Corner Podgorica.Comments


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page