top of page

Omladinski klub: Termini za konsultacije


Termini za konsultacije U Podgorici je, u oktobru 2022. godine, u Hercegovačkoj ulici, otvoren Prvi omladinski klub, kao rezultat saradnje Glavnog grada, Kancelarije za mlade koja djeluje u okviru Sekretarijata za lokalnu samoupravu i Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore. Ova inicijativa nastala je sa ciljem da mladi ljudi dobiju prostor koji će koristiti za edukaciju, druženje, konsultacije, te stvaranje novih ideja i kreiranje programa kojima, odnosno kako bi bili motivisani da aktivnije učestvuju u procesu donošenju odluka koje će imati značaj za širu društveni zajednicu.


Omladinski klub Podgorica Glavni grad MOACG

Omladinski klub nalazi se u Hercegovačkoj ulici i od otvaranja do danas otvorio je svoja vrata za veliki broj mladih ljudi, organizacija, koji u njemu tri puta sedmično održavaju konsultacije, razmjenjuju ideje i kreiraju programe od značaja. Dakle, brojne radionice i edukacije za mlade na temu omladinskog aktivizma i medija u funkciji borbe protiv alkoholizma, samopouzdanja kao faktora ličnog razvoja, volontiranja, dijabetesa kod mladih, medijske pismenosti, prevencije vršnjačkog i porodičnog nasilja i druge aktivnosti realizovane su upravo u prostorijama Omladinskog kluba. Takođe, održana je i dodjela sertifikata i konsultacije u okviru projekta “Zaposli se odmah”, koji realizuje MOACG. Važno je odsjetici da je predstavnica australijske ambasade Ana Redžić posjetila MOACG u Omladinskom klubu, što je bila prilika za razmjenu mišljenja o društvenim kretanjima i statusu mladih u zajednici.


U narednom periodu, Kancelarija za mlade Glavnog grada i Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore planiraju realizaciju brojnih aktivnosti od kojih se neke odnose na edukacije iz oblasti zaštite životne sredine Put ka zelenoj Podgorici, a tu su i programi edukacije za omladinskog/u aktivistu/kinju, kulturni program povodom Dana knjige, edukacija o pravima maloljetnika i punoljetnih mladih Mladi su u pravu i drugi.


Omladinski klub je otvoren za konsultacije sa mladima u sljedećim terminima:

  • Poneđeljak 16:30 - 18:30

  • Utorak 12:30 - 14:30

  • Četvrtak 18:00 - 20:00

Comments


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page