top of page

Novi projekat MOACG - Support for Youth

Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore realizuje novi projekat pod nazivom "Podrška mladima i građanima u borbi protiv govora mržnje i diskriminacije u cilju smanjenja etničke distance - Support for youth and citizens to fight against hate speech and discrimination to reduce ethnic distance", uz podršku Vlade Australije.


Projekat ima za cilj jačanje kompetencija i spremnosti mladih (sa akcentom na manjine) i, u širem kontekstu, ostalih građana, da utiču na svoje vršnjake i sredinu u kojoj žive, da zaštite sebe i druge od govora mržnje, da rade na smanjenju nivoa diskriminacije, te da aktiviraju omladinu i druge građane. Time, učesnici projekta, postaju aktivisti i mladi članovi kritičke mase koju mogu uvećavati i osnaživati u svom daljem radu i time doprinijeti društvu u cjelini.


Podsticanje kritičkog mišljenja, učešća mladih u javnom životu i podrška omladinskim inicijativama moraju biti prioriteti čitavog društva!


Projekat "Podrška mladima i građanima u borbi protiv govora mržnje i diskriminacije u cilju smanjenja etničke distance" je podržala Vlada Australije i implementira ga Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore.


"Support for youth and citizens to fight against hate speech and discrimination to reduce ethnic distance" is supported by the Australian Government and implemented by Network for Youth Activism of Montenegro/Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore.Comments


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page