top of page

NOĆ SKUPLJA VJEKOVE POVODOM DANA NEZAVISNOSTI CRNE GORE

Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore prirediće poetsko-muzičko veče pod nazivom "Noć skuplja vjekove", u petak, 20. maja, u Dodest sali KIC "Budo Tomović", sa početkom u 19 časova.


Ovaj kulturno-umjetnički program odvija se uoči, 21. maja, Dana nezavisnosti Crne Gore, te je i tema programa u znaku tog velikog praznika. Naime, tema programa je crnogorsko kulturno nasljeđe, s ciljem da se na moderan način oda počast našoj kulturi i tradiciji.MOACG, organizacijom ovog, ali i sličnih kulturno-umjetničkih i edukativnih programa, ulaže napore da ono najljepše u prošlosti Crne Gore, njenu umjetnost i tradiciju, prenese mladima iz ugla mladih, vodeći računa da rekontekstualizuje ono vječno, tj. prilagodi ga modernom vremenu, na način kojim se ukazuje poštovanje prema prošlom.


U tom duhu, u prvom dijelu programa, mladi volonteri MOACG će sa svojim vršnjacima, muzičkim talentima, izvesti nekoliko crnogorskih pjesama, od epskih, do savremenih, a na repertoaru su i stihovi, od Njegoša, do najbolje crnogorske poezije 20. vijeka. Očekuju nas neke od najpoznatijih numera posvećenih Crnoj Gori.


Sa druge strane, MOACG vjeruje da treba nastaviti razvitak naše kulturno-umjetničke scene pružajući podršku i davajući platformu mladim umjetnicima na području Crne Gore.


Iz tog razloga, kao drugi dio programa, biće upriličeno poetsko veče mlade cetinjske pjesnikinje, Bojane Vušurović. Ona će govoriti stihove pjesama iz svoje prve zbirke pjesama "Oroz", koja će uskoro biti dostupna javnosti. Sa njom će, o pisanju, i položaju mladih umjetnika u Crnoj Gori, razgovor povesti koordinarka za kulturu i neformalno obrazovanje MOACG, Sofija Kirsanov.


MOACG poziva sve zainteresovane građane da svojim prisustvom uljepšaju ovaj događaj, te da zajedno obilježimo jedan od najljepših i najvažnijih praznika koje slavimo.


Zahvaljujemo KIC-u “Budo Tomović” na saradnji!

Comentarios


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page