top of page

Mladi u Rožajama naučili da prepoznaju govor mržnje i manipulacije u medijima i da na njih odgovore

U subotu, 18. marta Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore je realizovala radionicu na temu "Medijska pismenost mladih" sa ciljem razvoja kritičkog mišljenja kod mladih i borbe protiv manipulacija u medijima i govora mržnje.


MOACG Rožaje

Na obuci je u uvodnom dijelu bilo riječi o medijima,a naročito o društvenim mrežama kao najuticajnijem mediju među mladima i načinima zloupotrebe istih kojima smo svakodnevno izloženi. Mladi su naučili na koji način mogu da provjere kredibilitet informacija koje se plasiraju na internetu, ali i kako da prepoznaju i razlikuju oblike medijskih manipulacija. Radionica je realizovana u OŠ "Mustafa Pećanin" u Rožajama, pa im se ovom prilikom zahvaljujemo na saradnji.


Radionicu su održale edukatorke Ivona Đokmarković i Marija Boljević.



Nakon radionice, učesnici su istakli da im je bilo zanimljivo, da su naučili mnoštvo novih informacija i da žele da ovakve i druge aktivnosti budu u većoj mjeri dostupne u Rožajama, te da s nestrpljenjem očekuju naredne najavljene radionice koje će Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore realizovati uz podršku Vlade Australije.


Ohrabrujemo opštinski tim MOACG Rožaje, da rade na sebi i budu aktivni mladi ljudi, da preuzmu inicijativu i da se bore za sebe, jer mladi trebaju biti pokretači promjena u društvu!


MOACG realizuje projekat pod nazivom "Podrška mladima i građanima u borbi protiv govora mržnje i diskriminacije u cilju smanjenja etničke distance - Support for youth and citizens to fight against hate speech and discrimination to reduce ethnic distance", uz podršku Vlade Australije.



efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page