top of page

Koordinatorka Sofija Kirsanov na promociji djela Borisa Kastela

U punoj Multimedijalnoj sali Kulturno-informativnog centra "Budo Tomović", u četvrtak, 24. marta, održana je promocija dvije knjige istaknutog crnogorskog autora Borisa Jovanovića Kastela - "Ako dojedrim" i "Konzul i juvelir Mediterana".


PROMOCIJA KASTELOVOG DJELA - MOACG

JU Narodna biblioteka "Stevan Samardžić" u Pljevljima je nedavno publikovala navedene knjige - zbirku Kastelove poezije "Ako dojedrim", i kritičko-esejističku "Konzul i juvelir Mediterana", koja predstavlja skup eseja i kritičkih osvrta na Kastelovo stvaralašt o, koje potpisuju neki od najvećih imena u crnogorskom i regionalnom svijetu književnosti.

O tome je sa pjesnikom razgovarala moderatorka večeri, Đina Bajčeta, izdavačica i direktorica pljevaljske biblioteke. Pored toga, Bajčeta je razgovarala sa Kastelom o stvaranju, inspiraciji, Mediteranu, i izrazila zadovoljstvo što je upravo pljevaljska biblioteka objavila pomenute knjige.


Izuzetne stihove koji su prepoznatljivi po mediteranskim bojama i mirisima, strastvenosti Juga, zaranjanjima u metafiziku kao u Jadransko more, govorila je koordinatorka za kulturu i neformalno obrazovanje Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore, Sofija Kirsanov.


PROMOCIJA DJELA KASTELA - MOACG

Kirsanova je takođe čitala i kratke odlomke iz književnih kritika koje su se našle u knjizi "Konzul i juvelir Mediterana", među kojima su bili komentari poznatih akademika, kao što je Vesna Vukićević-Janković, književnih stvaralaca poput Nedžada Ibrahimovića, Lenke Miloševske...


Comments


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page