top of page

JAVNI POZIV: Predavanje "Mladi u radnom odnosu" prof. dr Vesne Simović Zvicer na Pravnom fakultetu

Updated: May 6Tražiš sezonski posao? Upoznaj se sa svojim pravima!Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore sa zadovoljstvom najavljuje predavanje pod nazivom "Mladi u radnom odnosu" koje će se održati 25. aprila u Sudnici na Pravnom fakultetu UCG, sa početkom u 18 časova.Predavanje će se u prvom redu fokusirati na pravno regulisanje sezonskog zapošljavanja mladih, u kontekstu predstojeće ljetnje sezone u Crnoj Gori, gdje mladi najčešće stiču svoja prva radna iskustva. Na ovom predavanju će se razgovarati o njihovim pravima i obavezama, nacionalnim i međunarodnim dokumentima relevantnim za oblast regulisanja položaja mladih u radnom odnosu, kao i o načinima zaštite od mogućih zloupotreba, te formama ugovora i sličnim pitanjima.


Predavanje će održati uvažena redovna profesorica Pravnog fakulteta UCG i bivša predsjednica Sudskog savjeta prof. dr Vesna Simović Zvicer, dok će moderator diskusije biti koordinator Tima za zaštitu ljudskih prava i sloboda MOACG Vučić Filipović.Za sve mlade koji planiraju da stupe u trajni ili privremeni radni odnos, ali i one koji su već radno angažovani, ovo je izuzetna prilika da učestvuju u diskusiji sa stručnjakinjom iz oblasti radnog prava, koja im kroz svoje dugogodišnje iskustvo, kako u radu na fakultetu, ali i u drugim izuzetno značajnim državnim organima, može pružiti krucijalna znanja i odgovoriti na složena pitanja iz ove oblasti.


Pridružite nam se kako bismo razumjeli ove važne oblasti i osnažili mlade za uspješno suočavanje sa izazovima tržišta rada.


Broj mjesta je ograničen – stoga, prijavite se popunjavanjem prijavnog formula OVDJE do četvrtka, 25. aprila u 12 časova.Zahvaljujemo se Pravnom fakultetu UCG na saradnji i ustupljenom prostoru!


Comments


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page