top of page

JAVNI POZIV: Predavanje "Mladi u radnom odnosu" prof. dr Vesne Simović Zvicer na Pravnom fakultetu



Tražiš sezonski posao? Upoznaj se sa svojim pravima!



Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore sa zadovoljstvom najavljuje predavanje pod nazivom "Mladi u radnom odnosu" koje će se održati 25. aprila u Sudnici na Pravnom fakultetu UCG, sa početkom u 18 časova.



Predavanje će se u prvom redu fokusirati na pravno regulisanje sezonskog zapošljavanja mladih, u kontekstu predstojeće ljetnje sezone u Crnoj Gori, gdje mladi najčešće stiču svoja prva radna iskustva. Na ovom predavanju će se razgovarati o njihovim pravima i obavezama, nacionalnim i međunarodnim dokumentima relevantnim za oblast regulisanja položaja mladih u radnom odnosu, kao i o načinima zaštite od mogućih zloupotreba, te formama ugovora i sličnim pitanjima.


Predavanje će održati uvažena redovna profesorica Pravnog fakulteta UCG i bivša predsjednica Sudskog savjeta prof. dr Vesna Simović Zvicer, dok će moderator diskusije biti koordinator Tima za zaštitu ljudskih prava i sloboda MOACG Vučić Filipović.



Za sve mlade koji planiraju da stupe u trajni ili privremeni radni odnos, ali i one koji su već radno angažovani, ovo je izuzetna prilika da učestvuju u diskusiji sa stručnjakinjom iz oblasti radnog prava, koja im kroz svoje dugogodišnje iskustvo, kako u radu na fakultetu, ali i u drugim izuzetno značajnim državnim organima, može pružiti krucijalna znanja i odgovoriti na složena pitanja iz ove oblasti.


Pridružite nam se kako bismo razumjeli ove važne oblasti i osnažili mlade za uspješno suočavanje sa izazovima tržišta rada.


Broj mjesta je ograničen – stoga, prijavite se popunjavanjem prijavnog formula OVDJE do četvrtka, 25. aprila u 12 časova.



Zahvaljujemo se Pravnom fakultetu UCG na saradnji i ustupljenom prostoru!


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page