top of page

JANA VUKMIROVIĆ NA PROMOCIJI KNJIGE VELISAVE SEKE METĐONAJ

U petak 25.03.2022. godine u multimedijalnoj sali Kulturno informativnog centra “Budo Tomovic” održana je promocija knjige “Pjesma svijetu i đetetu”, autorke Velisave Seke Metđonaj.


O knjizi je sa autorkom razgovarala Jana Vukmirović, volonterka Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore. Sociolog Žarko Božović pročitao je recenziju prof. dr. Draška Došljaka, koji iz opravdanih razloga nije mogao prisustvovati.


PROMOCIJA KNJIGE VELISAVE SEKE METĐONAJ - MOACG

Sociolog Žarko Božović navodi:

“…Za stvaranje ovakvih pjesama, pjesama za djecu, potreban je poseban jezik - onakav da ga razumiju, podjednako, i najmlađi čitaoci koji jezde kroz djetinjstvo, ali i oni kojima je djetinjstvo u sjećanju. Praviti razdragane, osmjeholjubive stihove, strofe radosnice, zbog kojih se zauvijek želi ostati u dječjem svijetu, bio je Sekin zadatak i potreba da i naše najmlađe čitaoce daruje svojim stvaralaštvom.”

Pored recenzije gospodin Božović je pročitao svoj osvrt i naveo da, iako knjiga ima devet ciklusa, na njega najjači utisak je ostavila pjesma “Neželjena”, ciklus Poruka. Jana Vukmirović, iz Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore kaže:

"Bila mi je čast predstaviti publici bogatu biografiju autorke kao i pročitati nekoliko pjesama iz knjige. Po mom mišljenju najsnajžniju poruku nosi pjesma “Želja”, dok pjesma “Osveta” je najinteresantija.”

JANA VUKMIROVIĆ - PROMOCIJA KNJIGE VELISAVE SEKE METĐONAJ - MOACGComentários


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page