top of page

Istraživanje o zapošljivosti mladih u Crnoj Gori - ključni nalazi (VIDEO)

Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore je u okviru Omladinskog HUB-a za Zapadni Balkan i Tursku realizovala istraživanje o zapošljivosti mladih u Crnoj Gori, uz podršku Evropske unije i Ministarstva javne uprave i pripremila video sa nekim od ključnih rezultata istraživanja, koji se može pogledati u nastavku:



  • 59.5% ispitanika okarakterisalo je pronalazak zaposlenja za mlade u Crnoj Gori kao nemoguć ili veoma težak.

  • 5.9% ispitanika smatra da ih je proces formalnog obrazovanja u potpunosti pripremio za tržište rada.

  • 84.6% ispitanika je razmišljalo o tome da napusti Crnu Goru u potrazi za poslom.

  • 92.3% ispitanika je otvoreno za stupanje u radni odnos u skorije vrijeme, dok je 100% ispitanika iz NEET kategorije otvoreno za stupanje u radni odnos u skorije vrijeme.

  • 54.9% ispitanika sa radnim iskustvom je radilo bez ugovora o radu ili drugog ugovora.


Projekat „WB&T for EmploYouth - Podrška zapošljavanju mladih iz osjetljivih grupa“ implementiraju: NVO Prima (Crna Gora), Fondacija Ana i Vlade Divac (Srbija), Youth Alliance Krusevo ( Sjeverna Makedonija), Partners Albania - Centar za upravljanje promjenama i razvojem (Albanija) i Fondacija zajednice volontera (Turska).


Ovaj video je napravljen uz finansijsku podršku Evropske unije i Ministarstva javne uprave Crne Gore. Sadržaj ovog videa je isključiva odgovornost Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore i ni pod kojim okolnostima se ne može smatrati odrazom stava Evropske unije ili Ministarstva javne uprave Crne Gore.



efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page