top of page

Predsjednik Vukićević povodom I rođendana MOACG: Zahvaljujem volonterima na posvećenosti cilju!

Predsjednik Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore govorio je za RTCG povodom prvog rođendana MOACG.


Govoreno je o dosadašnjem radu i razvoju organizacije, ali i o tekućim programima i budućim aktivnostima.



Mreža za omladinski aktivizam od svog osnivanja njeguje naročite vrijednosti,među kojima i razumijevanje u društvu, razumijevanje za probleme mladih, efikasan i revnosan rad na rješavanju istih.


"Volonteri naše Mreže su zaista posvećeni cilju organizacije, njihova izdržljivost i želja za napretkom je očigledna i može se potvrditi brojem manifestacija koje su uspješno realizovane u prethodnoj godini. Mrežu je do sada činilo 70 volontera, ali nedavno taj broj se povećao za 40 novih", ističe Vukićević.


Proteklu godinu krase mnogobrojni uspjesi u svim oblastima djelovanja Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore.


Oblast ekologije krase mnoge uspješne ekološke akcije i pošumljavanja zelenih površina našeg grada, kojima je svoj doprinos dalo mnoštvo mladih aktivista i ekološki-osviješćenih mladih ljudi.


U oblasti neformalnog obrazovanja i zaštite ljudskih prava, održane su brojne interaktivne i edukativne radionice o temama od značaja za jačanje položaja i kapaciteta mladih u društvu. O uspjesima pomenutih radionica i panel diskusija, govore pozitivni komentari učesnika i stalan rast broja prijava za naaredne radionice u organizaciji MOACG.


Pored toga, u ovoj godini poseban značaj su imali kulturno-umjetnički manifestacije i događaji. Mreža za omldinski akivizam Crne Gore obilježila je Evropski dan jezika, ali i mnogobrojne nacionalne i svjetske praznike, sve sa ciljem da se mladima pruži prostor da iznesu svoj talenat i da teže jačanju i napretku istog.


Prijedlozi i mišljenja mladih se moraju čuti. Razumijevajući značaj omladine za rast i razvoj Gavnog grada organizovano je Omladinsko veče praćeno Q&A sa gradonačelnikom Podgorice, nakon čega je održan koncert koji je opisala prijatna i nezaboravna atmosfera.


Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore postala je dio Mreže za mlade, pod okriljem Omladinskog HUB-a za Zapadni Balkan i Tursku. U vezi s tim, MOACG realizuje projekat "Zaposli se odmah", koji ima za cilj jačanje zapošljivosti mladih u Crnoj Gori.


"Naposljetku, želim iskazati zahvalnost našim volonterima, koji su, posvećeni cilju i uspjehu organizacije, izdvojili dio svog vremena i istrajali u iscrpnom radu, sa kojima su produktivne saradnje bile preduslov uspješno organizovanih i sprovedenih manifestacija. Njihova izdržljivost i želja za napretkom je očigledna i može se potvrditi brojem manifestacija koje su uspješno realizovane u prethodnoj godini. Takođe, zadovoljstvo mi je kazati da je Mreža nedavno osnažena za još 40 novih volontera, motivisanih da zajedno sa 70 već postojećih volontera, teže ličnom napretku kroz omladinski aktivizam i volonterizam", ističe Vukićević.


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page