top of page

David Vukićević: Promjene se ne čekaju, već pokreću! Forum

Akcenti sa foruma MOACG


VUKIĆEVIĆ, JOVETIĆ, OBRADOVIĆ I KIRSANOV: MOACG ĆE NASTAVITI JOŠ ENERGIČNIJE DA RAZVIJA KRITIČKU MISAO  MLADIH


Predsjednik MOACG David Vukićević  MREZA ZA OMLADINSKI AKTIVIZAM CRNE GORE MOACG
Predsjednik David Vukićević

Predsjednik MOACG David Vukićević je istakao da se promjene ne čekaju, već pokreću. “Ne smijemo dozvoliti da budućnošću mladih upravljaju društvene krize i svakojake nestabilnosti. Mladi se moraju boriti da preuzmu inicijativu i da učestvuju u procesima donošenja odluka” naglasio je Vukićević.


Koordinatorka MOACG Lana Jovetić
Koordinatorka Lana Jovetić

Koordinatorka za zaštitu ljudskih prava i sloboda Lana Jovetić posebnu pažnju je skrenula na važnost poznavanja prava i borbi za poštovanja istih. “Održavamo edukacije i javno govorimo o svemu što opterećuje mlade. Put do uspjeha nije lak, ali ne smijemo pokleknuti pred savremenim izazovima kršenja ljudskih prava i potkopavanja temelja građanske Crne Gore” navela je Jovetić.


Koordinator MOACG Aleksa Obradović  MREZA ZA OMLADINSKI AKTIVIZAM CRNE GORE MOACG
Koordinator Aleksa Obradović

Koordinator za zaštitu životne sredine, ekologiju i nauku MOACG Aleksa Obradović je kazao da su aktivisti MOACG učestvovali u brojnim akcijama čišćenja i pošumljavanja, i to na 6 puta Gorici, Malom brdu, Gorici Lješkopolje, Urbanoj bašti… Obradović: “MOACG razvija svijest o važnosti očuvanja naše okoline i ne čudi što podstičemo zdrav razvoj mladih.”


Koordinatorka Sofija Kirsanov MREZA ZA OMLADINSKI AKTIVIZAM CRNE GORE MOACG
Koordinatorka Sofija Kirsanov

Koordinatorka za kulturu i neformalno obrazovanje Sofija Kirsanov:  "Robustno civilno društvo. Dok gledam vas i prisjećam se naših aktivnosti, shvatam šta to znači. To je jaka grupa ljudi koji mijenjaju svijet. To je snaga svake zajednice koja odolijeva vremenu, političkim promjenama, koja traje, jer se zasniva na nepromjenjivim vrijednostima i kvalitetnim ljudima. To je Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore.


Zato, privilegovani ste i privilegovana sam što smo dio Mreže. Hvala Davidu, Lani i Aleksi, mom timu, hvala organizacionom i medija odjeljenju koji su vrijedno radili na pripremi ovog događaja, hvala našim partnerima koji vjeruju u ostvarive utopije.

I, na kraju, hvala vama, aktivistima.”


Rukovoditeljka Medijskog odjeljenja Teodora Stijepović i članica Organizacionog odjeljenja MOACG Marija Boljević govorile su na temu „Efikasna i pouzdana organizacija i inovativni pristup medijskoj promociji kao šanse za razvoj mladih lidera“.


Rukovoditeljka Medijskog odjeljenja MOACG MREZA ZA OMLADINSKI AKTIVIZAM CRNE GORE  Teodora Stijepović
Rukovoditeljka Medijskog odjeljenja MOACG Teodora Stijepović

Teodora Stijepović: “U Medijskom odjeljenju, članice su srednjoškolke i studentkinje i kontakt sa njima mi je omogućio da svaki aspekt posmatram kroz perspektivu mladih. Vaša aktivnost je naša snaga, a naša snaga je pokretač društva. Satisfakcija nije u brojkama, već u promjeni koju smo napravili.”


Marija Boljević, Organizaciono odjeljenje MOACG MREZA ZA OMLADINSKI AKTIVIZAM CRNE GORE
Marija Boljević, Organizaciono odjeljenje MOACG

Marija Boljević: “MOACG je organizacija koja okuplja mlade ljude koji su napravili bitnu odluku i u učlanjenjem u našu Mrežu pokazali da žele da doprinesu boljoj budućnosti društva i države u kojoj su rođeni i žive.

Kroz omladinski aktivizam rastemo i unaprjeđujemo svoju ličnost, te razvijamo retoričke sposobnosti, liderske vještine, preduzetnički duh ono najbitnije, učimo kako da stvaramo promjene kao pojedinci, ali i složno, kroz timski rad, preuzimajući inicijativu da kritikujemo, oblikujemo i unapređujemo društvo, čime ćemo stvoriti temelje za bolje sjutra. Upravo prethodno navedene vještine, ali i mnoge druge, ključ su uspješnog funkcionisanja Organizacionog odjeljenja, koje čini potporni stub i jedan od ključnih segmenata za organizovanje i nesmetano realizovanje svakodnevnih mnogobrojnih aktivnosti i prilika, koje vam kao organizacija pružamo, te se nadam i radujem nastavku ovako uspješne saradnje Organizacionog odjeljenja sa volonterima MOACG širom Crne Gore!”


ARIJANA NIKOLIĆ-VUČINIĆ I DAVID VUKIĆEVIĆ O OMLADINSKOM AKTIVIZMU KAO PUTU DO BOLJEG KVALITETA ŽIVOTA 


Arijana Nikolić-Vučinić i David Vukićević MREZA ZA OMLADINSKI AKTIVIZAM CRNE GORE
Nikolić-Vučinić i Vukićević

Na prvom forumu MOACG, ugostili smo Arijanu Nikolić-Vučinić izvršnu direktoricu NVO “Obrazovanje za znanje”, koja ima veliko iskustvo u državnom sistemu u oblasti obrazovanja.


Panel diskusija je bila veoma dinamična. Nikolić-Vučinić i Vukićević su govorili o iskustvima, preprekama i izazovima sa kojima se susrijeću mladi, koji su željni da žive u društvu po mjeri mlade osobe.


TIMOVI MOACG IZNIJELI PRIJEDLOGE KOJI SU UŠLI U GODIŠNJI PLAN AKTIVNOSTI MOACG ZA 2023. GODINU


David Vukicevic MOACG MREZA ZA OMLADINSKI AKTIVIZAM CRNE GORE

Tim za zaštitu ljudskih prava, Tim za kulturu i neformalno obrazovanje, Tim za zaštitu životne sredine, ekologiju i nauku i Opštinski tim Rožaje iznijeli su prijedloge aktivnosti, koji su uvršteni u Godišnji plan aktivnosti MOACG za 2023. godinu.

efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page