top of page

Da svaki dan vlada ljubav

Danas, 14.februar se širom svijeta slavi Dan zaljubljenih. U više srednjih škola je obilježen ovaj datum.


"Da nam ljubav bude put i da se više nikada ne izgubimo." -Meša Selimović U vremenu u kojem živimo, kada brojimo jedni drugima krvna zrnca, ustvari smo zaboravili da nas te sitne razlike spajaju. Svjesni smo činjenice da razlike postoje, ali ih isto tako mi stvaramo u našoj glavi. Bitno je samo kako izgledati, a ne i šta nositi u srcu. Živimo u čuvenom 21.vijeku, ali se ljudi ne podnose jer se drugačije zovu. Polako, ali sigurno postajemo bića bez emocija. A nekad su nas te emocije krasile. Izgleda da je u ovim teškim vremenima teško i voljeti. Govorimo istim jezikom, ali se ne razumijemo. Ako sam u čijim romanima čitanjem osjetila ljubav, osjetila sam u Selimovićevim. On ljubav tako jednostavno objašnjava, prikazuje i definiše. "Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati, ni tražiti joj razlog."-Meša Selimović Ljubav postoji i oduvjek je postojala. Ljubav ne treba da se dokazuje samo 14.februara, već svaki dan. Jer ona živi. "Nemoj da se ugasiš. Možda nekome sijaš, a to ne osjećaš." -Enis Burdžović Prenosimo vam kako su srednje škole obilježile Dan ljubavi.


Gimnazija "Slobodan Škerović" -PodgoricaSrednja stručna škola Cetinje Na zanimljv način sa mnogo rekvizita i sa raznim vrstama kolača učenici SSŠ Cetinje su obilježili Dan ljubavi.


Ekonomsko-ugostiteljska škola Nikšić U ovoj školi, Dan ljubavi je obilježen promocijom prve zbirke pjesama, njihove bivše učenice Sonje Đurišević "Boje ljubavi".

Comments


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page