top of page

Žabljačani traže unapređenje saobraćajne infrastrukture i turističke ponude

Updated: Oct 26, 2023


U subotu, 7. oktobra 2023. godine Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore postavila je info-štand “Uprava za građane” na kojem su aktivisti razgovarali sa više od 85 građana, sa kojima su na zanimljiv i interaktivan način podijelili informacije o Partnerstvu za otvorenu upravu, nakon čega su im pružili mogućnost da istaknu probleme sa kojima se susrijeću u svom gradu, te na koji način bi oni mogli uticati na rješavanje istih.


Uprava za građane Žabljak

Građani su ukazali na probleme iz sfere ekologije i prostornog planiranja, saobraćajne infrastrukture, a pored toga su iskazali zadovoljstvo što su saznali nove načine na koje se mogu uključiti u procese donošenja odluka, s posebnim akcentom na digitalne alatke poput e-Participacije, koje su ocijenili kao izuzetno korisne i zanimljive.


Uprava za građane Žabljak

Neki od najčešćih problema koje su građani Žabljaka u razgovoru sa našim aktivistima na info-štandu istakli bili su nedostatak parking mjesta u gradu, nedovoljno dobre saobraćajnice, a kako kažu, potrebno je unaprijediti i turističku ponudu Žabljaka.


Uprava za građane Žabljak

Ova aktivnost sprovedena je u okviru projekta “Uprava za građane”, koji Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore sprovodi u saradnji sa Organizacijom KOD, a uz podršku Nacionalnog demokratskog instituta (NDI).
Comments


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page