top of page

Vukićević o rezultatima edukativnih aktivnosti "Mladi za životnu sredinu bez korupcije"

Updated: Sep 14

MOACG

Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore je zajedno sa Organizacijom KOD Eko timom i Zumiraj organizovala konferenciju "Smanjenje korupcije u oblasti zaštite životne sredine".


David Vukićević

Na konferenciji su predstavljani rezultati istoimenog projekta, čijim sprovođenjem su realizovane brojne aktivnosti u pravcu smanjenja korupcije u oblasti zaštite životne sredine.


Predsjednik Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore David Vukićević je predstavio rezultate edukativnih aktivnosti "Mladi za životnu sredinu bez korupcije", koje su realizovane u Podgorici, Nikšiću i Budvi. Na konferenciji su se obratili Miodrag Vujović, generalni sekretar Organizacije KOD, Slavica Biljarska, izvršna direktorka Nacionalnog demokratskog instituta, Milija Čabarkapa, izvršni direktor Eco-team, i Vuk Vujisić iz Mreže za promjene.


David Vukićević

Zaključak konferencije je da je korupcija značaj problem u oblasti zaštite životne sredine, te da je saradnja između civilnog sektora i nadležnih institucija neizostavljiv instrument na putu smanjenja korupcije.


Konferencija i projekat podržani su kroz širi poziv Nacionalnog demokratskog instituta (NDI) – Podrška civilnom društvu u borbi protiv korupcije na Zapadnom Balkanu 2021-2023.

efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page