top of page

Visoke cijene stanarine za podstanare i otpadne vode ključni problemi u Kotoru


U neđelju, 22. oktobra 2023. godine Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore postavila je info-štand “Uprava za građane” u Kotoru, na kojem su aktivisti razgovarali sa više od 80 građana i građanki. Tom prilikom oni su im predstavili zanimljive podatke o Partnerstvu za otvorenu upravu, nakon čega su im kroz diskusiju pružili mogućnost da ukažu na probleme sa kojima se susrijeću na lokalnom nivou, a govorili su i o načinima na koje oni mogu biti uključeni u proces donošenja odluka lokalne samouprave i državne uprave.

Uprava za građane

Građani su iskazali interesovanje da sa nama podijele neke od izazova i problema za koje smatraju da opterećuju stanovnike Kotora. Jedan od najvećih izazova za Kotorane i Kotoranke jesu neprijatni mirisi koji se šire gradom zbog otpadnih voda, a pored toga iskazali su nezadovoljstvo i povodom visoke stope inflacije, a naročito poskupljenja stanarine za podstanare. Pored toga, sugerisali su, da se kao i građani opštine Tivat, suočavaju sa problemom pasa lutalica u gradu za koji je neophodno pronaći adekvatno rješenje.

Uprava za građane

Građani su ukazali na probleme iz sfere ekologije i prostornog planiranja, saobraćajne infrastrukture, a pored toga su iskazali zadovoljstvo što su saznali nove načine na koje se mogu uključiti u procese donošenja odluka, s posebnim akcentom na digitalne alatke poput e-Participacije i e-Peticije, koje su ocijenili kao izuzetno korisne i zanimljive.

Ova aktivnost sprovedena je u okviru projekta “Uprava za građane”, koji Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore sprovodi u saradnji sa Organizacijom KOD, a uz podršku Nacionalnog demokratskog instituta (NDI).
Comments


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page