top of page

Upoznajte volontere: Andrea Radulović svoje sigurno utočište pronalazi u MOACG


MOACG

Andrea Radulović svoje sigurno utočište pronalazi u MOACG, gdje uvijek može da izrazi svoje mišljenje i predloži aktivnosti. Saznajte šta je bila Andreina motivacija da postane dio Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore i kakva su njena dosadašnja iskustva u organizaciji.

Andrea Radulović

Koliko dugo se baviš volontiranjem?

- Volontiranjem se bavim oko godinu dana.


Šta te motivisalo da se učlaniš u MOACG?

- Motivisala me jednostavno želja za upoznavanjem novih ljudi, a i svakako da učestvujem u nekim treninzima koji su sprovedeni isključivo za volontere.


Koja ti je najdraža aktivnost koju smo sproveli u MOACG-u?

- Definitivno program mentorstva! Imala sam divnog mentora, upoznala sam divne ljude i jednostavno mi se dopala ta atmosfera, zbog toga što je bila mala grupa ljudi i tako smo pružili veću efikasnost, koju sam i htjela da postignem.


Šta za tebe MOACG predstavlja?

- Predstavlja mi jedno sigurno utočište, mjesto gdje uvijek mogu da izrazim svoje ideje i stavove i isto tako da ih formiram.


Šta ti je MOACG pružila?

- Pružila mi je jedno iskustvo, svakako i borbu. Pokazala mi je da je put za mlade težak i da postoje te neke klizave staze, ali da uvijek možemo da se izborimo za svoj glas.


Da li su tvoja očekivanja ispunjena? Šta si naučio/la u MOACG-u?

- Definitivno jesu ispunjena! Naučila sam da uvijek mogu da kažem svoje mišljenje, da treba da iskažem svoje stavove i da treba da učestvujem u stvarima jer to poboljšava naš položaj u ovoj zemlji.


Šta bi poručila mladim volonterima koji žele da se prijave?

- Poručila bih da izdvoje vremena za sebe i da počnu da cijene svoje vrijeme. Time što će izdvojiti vrijeme upravo za neke stvari poput treninga, radionica i neformalne edukacije, jednostavno će shvatiti da bez toga nakon nekog vremena ne mogu da žive.Link za video.efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page