top of page

Upoznajte koordinatorku Tima za zaštitu ljudskih prava i sloboda MOACG Lanu Jovetić


MOACG

Lana Jovetić, koordinatorka Tima za zaštitu ljudskih prava i sloboda u Mreži za omladinski aktivizam Crne Gore ukazala nam je šta mladima pruža učešće u timu čija je ona predvodnica, a govorila je i o značaju organizacije za cjelokupno društvo. Iako su joj kako kaže sve aktivnosti bliske srcu, otkrila nam je koja je njoj najdraža do sada realizovana aktivnost u Mreži za omladinski aktivizam Crne Gore.


Lana Jovetić MOACG


Koji su zadaci/aktivnosti tima? Šta pruža mladima?


-Jedan od glavnih zadataka i misija tima za ljudska prava i slobode jeste da se mladi edukuju o pravima i važnosti poznavanja svojih prava, te prevenciji bilo kakvih povreda istih.Sa tvog aspekta, koliko su mladi zainteresovani da učestvuju u aktivnostima?


-Smatram da mladi jesu zainteresovani i da s vremena na vrijeme i generalno povećavaju tu svoju zainteresovanost i da osjećaju važnost toga da treba da znaju koja su to prava koja uživaju i da treba da znaju koja je važnost edukacije na bilo koju od tema.Koliko smatraš da je MOACG važna za društvo?


-Smatram da je Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore veoma važna za društvo iz razloga što ona tako što pomaže mladima da napreduju ona tako pomaže i cijeloj zajednici u napretku na svakoj od različitih oblasti i spektra djelovanja.Omiljena aktivnost koju si sprovela u svom timu ?


-Pored toga što mi je svaka aktivnost bliska srcu, ona koja mi je možda najdraža jeste panel diskusija o radnim pravima mladih, koja je realizovana sa uvaženom profesorkom doktorkom Vesnom Simović Zvicer.Kada bi imao/la 15 sekundi da prolaznika nagovoriš da se učlani, šta bi mu rekao/la?


-Ako ste ikada zaželjeli da učinite svoju zajednicu boljom onda vam MOACG u tome može definitivno pomoći!

Mladi pokreću!留言


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page