top of page

Tuzima neophodne redovnije autobuske linije, nova parking mjesta i zatvoreni bazen


MOACG BANNER

U neđelju, 29. oktobra 2023. godine Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore postavila je info-štand “Uprava za građane” u Tuzima, na kojem su aktivisti razgovarali sa više od 30 građana, koje su uz pomoć edukativnih materijala upoznali sa inicijativom za Partnerstvo za otvorenu upravu i njenim značajem za cjelokupno demokratsko društvo, nakon čega su im pružili mogućnost da istaknu probleme sa kojima se susrijeću u svom gradu, te na koji način bi oni mogli uticati na rješavanje istih.

Uprava za građane

Građani su u velikoj mjeri ukazali na probleme saobraćajne infrastrukture i nedostatak edukacija za mlade, ali pored toga, iskazali su i zadovoljstvo što su saznali nove načine na koje se mogu uključiti u procese donošenja odluka, s posebnim akcentom na digitalne alatke poput e-Participacije i e-Peticije, koje su ocijenili kao izuzetno korisne i zanimljive.

Uprava za građane

Neki od najčešćih problema koje uočavaju građani i građanke Tuza, a koje su na info-štandu kroz razgovor sa MOACG aktivistima istakli bili su nedostatak parking mjesta u gradu, neredovne autobuske linije, naročito u mjestima Vranj, Vladni i Mataguži, kao i nedovoljan broj taksi službi. Ono što bi mlade Tuza posebno obradovalo jeste bazen zatvorenog tipa i sportsko-rekreativne aktivnosti, ipak najviše žele edukacije i prilike za mlade kojih, kako kako kažu, trenutno skoro da nema. Kada je riječ o ekologiji i prostornom planiranju, kažu da mjesta za unapređenje uvijek ima, te da bi izgradnja novih parkova i zelenih površina doprinijela boljem izgledu grada i kvalitetu života.

Uprava za građane

Ova aktivnost sprovedena je u okviru projekta “Uprava za građane”, koji Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore sprovodi u saradnji sa Organizacijom KOD, a uz podršku Nacionalnog demokratskog instituta (NDI).Comentarios


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page