top of page

Razgovor sa glumicom Brankom Otašević u utorak u Kući Stojanovića



U utorak, 15. avgusta, sa početkom u 20 časova, u područnom odjeljenju Narodne biblioteke - Kući Stojanovića održaće se veče „Razgovor s glumicom”, a gošća će biti glumica Branka Otašević.


Razgovor će voditi koordinatorka za kulturu i neformalno obrazovanje MOACG Sofija Kirsanov i predsjednik MOACG David Vukićević.


U razgovoru koji će otkriti svaki detalj glumačke profesije,. naša posebna gošća, čarobna glumica čiji je talenat na sceni ostavilo dubok pečat na crnogorsku pozorišnu scenu, podijeliće svoje iskustvo, savjete i priče iza i ispred kulisa.


Rezervišite svoje mjesto na ovom inspirativnom putovanju putem forme na MOACG veb-sajtu, jer broj mjesta je ograničen! Ponesite svoju radoznalost, pitanja i entuzijazam!


PRIJAVI SE:


Ovaj događaj je dio projekta "(In)vokacije" koji realizuju MOACG i Narodna biblioteka "Radosav Ljumović", a u skladu sa tematikom i koncepcijom projekta, posvećeno je Melpomeni, grčkoj muzi zaštitnici tragedije.


Bilješke iz biografije Branke Otašević: Rođena 18. maja 1985.godine. Glumu završila na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju, u klasi prof. Branimira Popovića.


POZORIŠNE PREDSTAVE (izbor):


CNP: Revizor (uloga Marije), Lasice (uloga Anice), Urnebesna tragedija (uloga Rajne), Ivanov (uloga Babakina Marfa), Đokonda (uloga Mis Matel, Marsela Antoneli, Sofija Peruđa), Omladina bez Boga (uloga Gazdarica, Starica, Stenografkinja), Bladi mun (uloga Sunčica)


KRALJEVSKO POZORIŠTE ZETSKI DOM: Saloma, GRADSKO POZORIŠTE PODGORICA: Instant seksualno vaspitanje (uloga Lele), NIKŠIĆKO POZORIŠTE: Persone non grate (uloga Ministarke), BARSKI LJETOPIS: Sveti i prokleti (uloga Kosare), Orkanski visovi (uloga Frensis), SNP I GRAD TEATAR BUDVA: Krvave svadbe, GRADSKO POZORISTE PODGORICA I BARSKI LJETOPIS: Don Kihot


TV: Pare ili život, Malo para mnogo želja, Ljubav , ožiljci, Budva na pjenu od mora, Božićni ustanak, Grudi, Dug moru.


FILM: Krug, Sa one strane, As Pik, Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa, High art, Eqvilibrium Vitae, Iskra, Slučajevi pravde, Virgin boys, Posle zime, Ella.


NAGRADE: Nagrada za glumicu na Festivalu Petrovac na Mlavi za ulogu Kosare u “Sveti I prokleti”, Nagrada za epizodnu ulogu Rajne u predstavi “Urnebesna komedija” na Festivalu Glumca u Nikšiću, Nagrada za najbolju žensku sporednu ulogu u “Dječaci iz ulice Marksa i Englesa”, na međunarodnom festivalu glumca “Mojkovačka filmska jesen”, Nagrada za epizodnu ulogu na festivalu “Mojkovačka filmska jesen”, Povelja za “Najboljeg stranog glumca”, za ulogu Lele u filmu “Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa”, na 49. Filmskim susretima u Nišu, Specijalna nagrada Žirija za tumačenje Anice u predstavi “Lasice” na Međunarodnom festivalu glumca u Nikšiću, Nagrada za najboljeg mladog glumca festival “BEZ PREVODA”,uloga Anice u predstavi “Lasice”, Godišnja nagrada CNP-a za izuzetne umjetničke rezultate, za glumačka ostvarenja u predstavama “Đokonda” i “Omladina bez boga”.

efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page