top of page

„Radna prava mladih“ sa prof. dr Vesnom Simović-Zvicer

POZIV: PONEĐELJAK 16. MAJ U 18 H KIC "BUDO TOMOVIĆ"


Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore poziva sve zainteresovane mlade da prisustvuju panel diskusiji „Radna prava mladih“, na kojoj će govoriti uvažena profesorica Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore i predsjednica Sudskog savjeta, prof. dr Vesna Simović-Zvicer, zajedno sa predstavnicima organizacije MOACG.


Panel diskusija održaće se u poneđeljak, 16. maja, s početkom u 18h u Multimedijalnoj sali KIC-a „Budo Tomović“. Otvoren i edukativan razgovor sa eminentnom stručnjakinjom iz oblasti radnog prava, u prijatnoj atmosferi, događaj je koji ne smiju propustiti svi mladi koji planiraju da stupe u trajni ili privremeni radni odnos, studenti pravnih nauka i maturanti, ali, s obzirom na krucijalno značenje pitanja radnih prava u društvu, šira javnost će moći da se informiše o brojnim pitanjima iz oblasti radnog prava koja ih tangiraju.Govoriće se o pravnoj regulativi i pravnoj zaštiti maloljetnika u radnom odnosu, što je pitanje posebno relevantno za 21. vijek, i period koji nam predstoji. Prisutni će takođe saznati koja prava ostvaruju zapošljeni na osnovu radnog odnosa i pri stupanju u isti, a prof. dr Simović-Zvicer će ih, na osnovu bogatog iskustva na polju arbitraže, informisati o najčešćim vidovima povrede radnih prava i pogodnim pravnim ljekovima. Vodeći se čuvenom latinskom maksimom da nepoznavanje prava škodi, članovi panela će informisati prisutne o tome koje su posljedice nepoznavanja svojih radnih prava, ali i preventivnoj zaštiti ovih prava.

U panel diskusiji će učestovati i predsjednik Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore David Vukićević i koordinatorka za zaštitu ljudskih prava Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore Lana Jovetić.


VESNA SIMOVIĆ ZVICER RADNA PRAVA MLADIH MOACG MREŽA ZA OMLADINSKI AKTIVIZAM CRNE GORE

Mladi će imati priliku da aktivno učestvuju u diskusiji, iznoseći svoja iskustva, mišljenja i pitanja, na koja će im naša govornica rado odgovoriti i dati profesionalni pravni savjet.


Iskoristite priliku da o temi koja je od ranog životnog doba relevantna za svakog od nas, čujete riječ struke, i sa prof. dr Simović-Zvicer razmijenite mišljenja i dobijete odgovore na vaša pitanja iz oblasti radnog prava.

Comments


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page