top of page

“Put ka zelenoj Podgorici”: Mladi zadovoljni stečenim znanjem i druženjem

Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore i Kancelarija za mlade Glavnog grada 21. septembra 2022. godine realizovali su radionicu u okviru aktivnosti “Put ka zelenoj Podgorici” u Birziminium Hub-u.



Za edukaciju je bilo veliko interesovanje. Predavanje je održao omladinski edukator i koordinator za zaštitu životne sredine i nauku MOACG Aleksa Obradović, dok je predsjednik MOACG David Vukićević pozdravio mlade i učestvovao u održavanju radionice.

Mladi su se upoznali sa osnovnim principima ekološke osviješćenosti, razlozima zašto je ekologija sve bitnija u modernom društvu, načinima kako ista oblikuje zajednicu, kao i prethodnim i budućim prilikama da se ta ekološka osviješćenost pretvori u konkretno djelovanje na teritoriji Podgorice.

Učesnici su dobili više informacija o akcijama i projektima u glavnom gradu Podgorici, koji imaju za cilj adekvatnu zaštitu životne sredine i podizanje ekološke svijesti.

Učesnici su dali prijedloge za unaprjeđenje određenih djelova grada, kao i izrazili zaodovoljstvo zbog brojnih projekata koji se realizuju sa ciljem oblikovanja ljepšeg lica Podgorice.



efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page