top of page

PRILIKA I OBAVEZA - SREĆAN MEĐUNARODNI DAN VOLONERA!

Updated: Dec 10, 2021

Dragi volonteri, mladi i građani Crne Gore,


Međunarodni dan volontera je prilika i obaveza da se svi podsjetimo važnosti kontinuiranog doprinosa svakog člana društva, a naročito mladih, razvoju istog, kako bismo zajednički kreirali bolju budućnost.

U samo nekoliko mjeseci postojanja, Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore, je svojim marljivim angažovanjem prepoznata kao inovativna organizacija za umrežavanje mladih i objedinjavanje naših ideja. Posebnu zaslugu za to imaju naši volonteri, koji samouvjereno prihvataju savremene izazove. Afirmišući brigu za drugog, humanost, ljudskost i istinsko prijateljstvo volonteri čineći da drugi budu srećni i sami spoznaju osjećaj posebnog zadovoljstva.


Entuzijastično šireći omladinsku energiju učimo vrijedne životne lekcije.


Svako prosperitetno društvo se temelji na odgovornoj omladini, te je za očekivati da institucije takvog društva pruže podršku i dodatno afirmišu volonterizam i omladinski aktivizam. Prvi korak na tom putu je donošenje Zakona o volontiranju, umjesto postojećeg rješenja.


Zalažući se za opšti društveni napredak, naš tim će se truditi da u budućem periodu još intenzivnije djeluje u pravcu unaprjeđenja položaja mladih.


Dragi naši volonteri, hvala vam što svijet činite boljim! Srećan Međunarodni dan volontera!


David Vukićević,

Predsjednik Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore

Komentar


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page