top of page

PRIJAVI SE ZA EVROPSKI FORUM MLADIH LIDERA

U periodu od 24. do 27. aprila 2022. godine u gradu Katovice u Poljskoj će se održati 4-dnevna hibridna konferencija za evropske lidere iz EU i susjednih zemalja sa panel diskusijama i tematskim sesijama o različitim važnim aspektima evropske saradnje mladih.


EVROPSKI FORUM MLADIH LIDERA - MOACG

U ovom izazovnom vremenu, organizatori vide veliku potrebu za okupljanjem mladih lidera civilnog društva, kako bi zajedno razmišljali o ulozi mladih u Evropi. Evropski forum mladih lidera pružiće prostor učesnicima iz Evropske unije, Zapadnog Balkana, Istočne Evrope i Kavkaza da razmisle o aktuelnoj političkoj situaciji, podijele iskustva i uspostave nove kontakte. Poseban fokus biće stavljen na situaciju ukrajinske omladine.


Ostale teme foruma će uključivati Agendu UN 2030 za održivi razvoj i Evropsku strategiju za mlade 2019-2027, kao i tematske prioritete EU programa za mlade 2021-2027, uključujući inkluziju i raznolikost, digitalnu transformaciju, životnu sredinu i borbu protiv klimatskih promjena, kao i učešće u demokratskom životu. Evropski forum mladih lidera prati Evropski ekonomski kongres:


Dnevni red će uključivati panel diskusije i radionice o različitim perspektivama o budućnosti evropske saradnje mladih, kao i različite tematske sesije o tehnologiji i medijskoj pismenosti, urbanoj održivosti, informacionom samoopredjeljenju, savremenim demokratskim vrijednostima i ulozi obrazovanja u stvaranju jednakih mogućnosti u Evropi.


Ciljna grupa su mladi lideri od 18 do 30 godina. To su aktivni u oblastima obrazovanja, biznisa i društvenog života, koji dobro govore engleski jezik.


Procjenjuje se da će forumu uživo prisustvovati oko 200 učesnika, a broj online učesnika još uvijek nije konačan.


 

Izvor: SALTO-YOUTH European Training Calendarefd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page