top of page

PREVENTIVNIM MJERAMA MOACG SUZBIJA VRŠNJAČKO NASILJE


U Srednjoj ekonomskoj školi „Mirko Vešović“ Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore (MOACG) je održala edukativnu radionicu na temu "Vršnjačko nasilje".

 


Čak 43% osnovaca i srednjoškolaca u Crnoj Gori je svjedočilo vršnjačkom nasilju, a njih 17% je i samo osjetilo isto na svojoj koži, ukazuje istraživanje Radija Slobodna Evropa od prethodne godine. Vođeni ovako zabrinjavajućim podacima i cjelokupnom situacijom, srednjoškolci su  imali priliku da se upoznaju sa različitim oblicima vršnjačkog nasilja, kao i sa načinima prepoznavanja i sprečavanja ovog problema.

 


Poseban akcenat bio je stavljen na važnost podrške i solidarnosti među mladima, te na ulogu svakog pojedinca u stvaranju bezbjednog i inkluzivnog okruženja u školi i van nje, vjerujući da stvarna stopa vršnjačkog nasilja nadilazi navedenu od 17%, koji su imali hrabrosti da prijave isto. Svjesni ove činjenice, MOACG preventivno djeluje i edukacijom mladih utiče na suzbijanje vršnjačkog nasilja.

 


Srednju ekonomsku školu posjetile su zamjenica koordinatora Tima za zaštitu ljudskih prava i sloboda MOACG Ana Novović, kao i volonterke MOACG  Iva Vujisić i Tamara Rajković u petak, 1. marta 2024. godine.

 

Kommentarer


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page