top of page

Predsjednik David Vukićević u dijalogu Partnerstvom za otvorenu upravu

Updated: Jun 12, 2022

Predsjednik Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore David Vukićević učestvovao je u dijalogu između relevantnih aktera u vezi sa Partnerstvom za otvorenu upravu (OGP) u utorak, 7. juna 2022.


Događaj je bio prilika da predsjednik ukaže na važnost uključivanja mladih u procese donošenja odluka, kao i transparentnijeg rada državnih organa, ali i da izrazi potrebu omladinskih organizacija za kreiranjem državnih i opštinskih budžetskih linija, koje bi bile usmjerene na podršku osnaživanju statusa mladih.


Na marginama događaja predsjednik David Vukićević se susreo sa Robertom Benjaminom, višim saradnikom i regionalnim direktorom programa za Centralnu i Istočnu Evropu (NDI), koji je istakao podršku OGP. Razgovor je bila prilika za razmijenu konstruktivnih prijedloga u cilju unaprjeđenja omladinske politike u Crnoj Gori.U uvodnim napomemama Nj.E. Judy Rising Reinke – ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Jovana Marović – potpredsjednica Vlade Crne Gore za spoljnu politiku, evropske integracije i regionalnu saradnju i ministarka evropskih poslova, Agron Camaj – državni sekretar u Ministarstvu javne uprave i Sandra Pernar – viša regionalna koordinatorka za Evropu, OGP Support Unit (online) su ukazali na značaj Partnerstva za otvorenu upravu.


U drugom dijelu dijaloga pod nazivom “Partnerstvo za otvorenu upravu (OGP) u Crnoj Gori - naučene lekcije i ko-kreiranje novog Nacionalnog akcionog plana” govorili su Andreas Pavlou – viši referent za istraživanja, OGP Independent Report Mechanism (online) i Marija Janković – kontakt osoba za OGP u Crnoj Gori, Ministarstvo javne uprave.

Comments


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page