top of page

POZIV MLADIMA: "Studije u Sloveniji" kroz iskustva Nore Pavićević i Isidore Ivanović


MOACG organizuje radionicu pod nazivom "Studije u Sloveniji", prvu u okviru projekta "Studije u inostranstvu".

Mladi će dobiti informacije o preduslovima za dobijanje stipendije i procesu aplikacije za istu, nakon čega će gostovati crnogorske studentkinje koje su na studijama u Sloveniji.Mladi će na početku proći kratku obuku o studijama u inostranstvu, na kojoj će biti riječi o prednostima i manama studiranja vani, promjenama i odricanjima koje ono iziskuje ali i o preduslovima za dobijanje stipendije, intervjuu i procesu aplikacije za istu.


U drugom dijelu radionice gostovaće crnogorske studentkinje Nora Pavićević i Isidora Ivanović, koje se trenutno nalaze na studijama u Sloveniji. One će sa zainteresovanim učesnicima podijeliti svoja dosadašnja iskustva tokom studija i života u Sloveniji, uputiti mlade kako do uspješne prijave za fakultet i bliže ih upoznati sa stipendijama koje su trenutno dostupne za studije u Sloveniji i rokovima prijave.


Takođe, ohrabrujemo sve učesnike da našim gošćama postavljaju pitanja vezana za studiranje u Sloveniji kako bi se što bolje informisali i otklonili sve nedoumice koje trenutno možda imaju.


Radionica se održava u subotu, 28. januara sa početkom u 10 h putem Teams platforme.studije u Sloveniji

Prijaviti se mogu svi zainteresovani srednjoškolci i studenti putem prijavne forme do petka, 27.01.u 14 h.


Pozivamo crnogorske srednjoškolce i studente da nam se pridruže.

Comments


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page