top of page

POZIV MLADIMA: "Studije u Francuskoj" kroz iskustva Nađe Lalović

Updated: Feb 4, 2023


Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore nastavlja da pruža mladima informacije o studijama u inostranstvu. Tim povodom organizujemo radionicu pod nazivom “Studije u Francuskoj”.Mladi će na početku proći kratku obuku o studijama u inostranstvu, na kojoj će biti riječi o prednostima i manama studiranja vani, promjenama i odricanjima koje ono iziskuje ali i o preduslovima za dobijanje stipendije, intervjuu i procesu aplikacije za istu.


U drugom dijelu radionice gostovaće Nađa Lalović, studentkinja iz Crne Gore, koja se trenutno nalazi na studijama u Francuskoj. Ona će sa zainteresovanim učesnicima podijeliti svoja dosadašnja iskustva tokom studija i života u Francuskoj, uputiti mlade kako do uspješne prijave za fakultet i bliže ih upoznati šta Francuska nudi jednom stranom studentu.


Takođe, ohrabrujemo sve učesnike da iskoriste ovu priliku da budu aktivni na radionici, pitaju i rješavaju nedoumice kako bi se što bolje informisali i pripremili za veliku odluku.


Ovakvim djelovanjem, MOACG ne podržava odliv mozgova već nastoji da podrži mlade ljude koji su spremni da izađu iz komfort zone, da se usavršavaju van zemlje gdje će im se znanje ponuditi na drugačiji način, kako bismo kasnije, kada se vrate u Crnu Goru, mi dobili odlučne, obrazovane ljude, spremne da implementiraju pozitivne prakse iz drugih država u naš sistem i povedu Crnu Goru nekim boljim stazama u budućnosti.


Radionica se održava u subotu, 4. februara sa početkom u 10 h putem Teams platforme.studije u Francuskoj


Prijaviti se mogu svi zainteresovani srednjoškolci i studenti putem prijavne forme do petka, 3.02. u 14 h.


Pozivamo crnogorske srednjoškolce i studente da nam se pridruže.

Comments


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page