top of page

POPUNI ANKETU: POVREDE MLADIH U RADU - Da se glas mladih čuje!

Udruženje zaštite na radu Crne Gore već 5 godina sprovodi istraživanje o broju povreda mladih na radnom mjestu. Kako ovo utiče na značajan broj mladih u našoj zajednici, započet je i upitnik, s obzirom na to da jedan od većih problema u Crnoj Gori evidencija o povredama na radu za sve starosne kategorije.


Logo udrženja zaštite na radu Crne Gore
Udrženje zaštite na radu Crne Gore

Istraživanje se sprovodi u okviru projekta “Dostojanstven rad počinje dok si mlad“, koji finansira Evropska komisija, a koji je podržan od strane NVO Prima i YouthHUB mreže Zapadnog Balkana i Turske. Ovo istraživanje će biti iskorišteno da bi se podigla svijest mladih o zapošljavanju.

Različite zdravstveno rizične situacije, od najmanjih pa do onih čiji ishod može dovesti do invaliditeta, dešavaju se usljed neinformisanosti mladih o svom poslu i zdravstvenim privilegijama koji on treba da ima. Takve situacije ostavljaju mlade nekonkurentne na tržištu rada. Dati upitnik je anoniman, ali ne manje značajan u ovom istraživanju.

Udruženje zaštite na radu Crne Gore će koristiti ovo istraživanje za dalje planiranje akcija koje bi služile mladima u pravilnom biranju zapošljena koje donosi adekvatne zdravstvene povlastice, kao i daljoj pravnoj akciji.


Ako imate vremena i strpljenja, upitnik bi značajno pomogao poboljšavanju radnih mjesta u Crnoj Gori, ne ograničavajući se samo na mlade.

Comments


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page