top of page

Otvoren javni poziv za četvrtu ediciju Škole programiranja Plus Ultra


MOACG

Udruženje za razvoj i podršku mladih Plus Ultra iz Sarajeva organizuje besplatnu Školu programiranja Plus Ultra za sve zainteresovane srednjoškolce iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.


Riječ je o besplatnom programu razvoja programerskih vještina mladih, koji kreće krajem septembra i sastoji se od 3 modula. Svaki modul traje po 6 sedmica i uključuje sedmično opterećenje od po 5h rada.


Interaktivna predavanja se održavaju vikendom u trajanju od 3 sata, a na vježbama od 90 minuta učesnici će, uz pomoć tutora, rješavati zadatke iz programiranja jednom nedeljno. Pored toga, na sedmičnom nivou učesnici imaju priliku raditi interaktivne kvizove radi utvrđivanja gradiva i vježbanja.


 Plus Ultra

Pored znanja iz programiranja, ova škola nudi i razvoj soft skills vještina, posjete raznim kompanijama, korisne radionice te naravno, druženje s vršnjacima koji imaju zajedničke interese.


Sam program i način rada je dizajniran prema fakultetskom planu i programu, te prilagođen srednjoškolskom uzrastu. Uz ovaj program mladi mogu unaprijediti svoj uspijeh u školi, ali se i već unaprijed pripremiti za studije. Za učešće u programu nije potrebno nikakvo predznanje, tako da se mogu prijaviti i oni koji do sada nijesu imali iskustva u programiranju, a imaju želju da se okušaju u tome.


Prijave su otvorene do 9. septembra 2023. godine do 23.59 časova.


Prijaviti se možete putem linka.

Comments


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page