top of page

Opštinski tim MOACG Cetinje realizovao program povodom Međunarodnog dana mladih


MOACG

U poneđeljak, 15. avgusta 2023. godine članovi Opštinskog tima MOACG Cetinje, na čelu sa koordinatorkom Elenom Ratković, organizovali su cjelodnevni program povodom Međunarodnog dana mladih, kojem su prisustvovali i predstavnici Rukovodstva Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore.


MOACG Cetinje

Mladi Cetinja imali su priliku da prisustvuju treningu o osnovama omladinskog aktivizma, koji im je ukazao na značaj i uticaj aktivizma na lični razvoj osobe, ali i benefite koje uživa cjelokupna zajednica. U toku treninga mladi su učili o prvim koracima omladinskog aktiviste, te vještinama i kompetencijama koje treba da razvijaju i njeguju.


MOACG Elena Ratković

Značajnu ulogu u borbi za zagovaranje boljeg položaja mladih ima i način interpretacije stavova i mišljenja, pa su prisutni imali priliku da se oprobaju u simuliranom javnom nastupu, te da zajedno sa trenerima Davidom Vukićevićem i Elenom Ratković rade na unapređenju retoričkih vještina i jačanju samopouzdanja.


Trening je održan u Omladinskom centru Cetinje, pa im se ovom prilikom zahvaljujemo na saradnji.


U nastavku programa uslijedilo je neformalno druženje i team-building, a na kraju programa organizovan je i "Lov na blago" kroz koji su mladi na zanimljiv način obilazeći kulturno-istorijske spomenike Cetinja i Crne Gore proširili znanja i bliže se upoznali sa istorijom i kulturom Crne Gore.


Ohrabrujemo Opštinski tim MOACG Cetinje da bude talas aktivizma i inicijator promjena u svojoj zajednici.

Comments


efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page