top of page

OMLADINSKO VEČE U SARADNJI SA GLAVNIM GRADOM

U zgradi Skupštine Glavnog grada Podgorice, 27. aprila, uspješnom saradnjom Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore i lokalne samouprave, realizovano je Omladinsko veče.

Ovaj događaj je omogućio mladima da postave konkretna pitanja gradonačelniku Podgorice dr Ivanu Vukoviću i predsjedniku Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore Davidu Vukićeviću. Nakon korisnog i interesatnog razgovora usljedilo je izvrsno druženje uz prijatnu atmosferu koju su trudom i talentom dočarali Jovan Aleksić i Teodora Stijepović.



Razgovor sa gradonačelnikom bio je izuzetno važan za mlade i grad. Gradonačelnik je uputio nekoliko poruka mladima. Istakao je činjenicu da vjeruje u budućnost glavnog grada, ali da je ta budućnost u rukama mladih. Podijelio je svoja iskustva iz inostranstva sa mladima, i istakao potrebu da mladi dožive strane prostore i običaje, i da se obogaćeni za novo iskustvo i razumijevanje vrate u našu Crnu Goru.



Najavljena je i izgradnja omladinskog centra na prostorima kojima raspolaže glavni grad. Naglašena je uloga mladih u procesima razvijanja društva, i potreba da se poveća procenat učestvovanja mladih u društvenim procesima.


Izjava gradonačelnika dr Ivana Vukovića:



Izjava predsjednika MOACG Davida Vukićevića:


Nakon ovog poučnog i korisnog razgovora uslijedilo je izvrsno druženje, kojem je prisustvovao i gradonačelnik. Uz pomoć klavijature, gitare i dva izvrsna vokala, veče je poprimilo nezaboravnu divnu atmosferu.


MOACG Odjeljenje za informisanje

efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page