top of page

Novi projekat MOACG "(In)vokacije": Javni poziv za edukativni program Besjedništvo i javni nastup

Updated: Jun 25, 2023


moacg logo banner

U okviru novog projekta NB "Radosav Ljumović" i Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore pod nazivom "(In)vokacije", posvetićemo aktivnosti 9 muza koje su služile kao inspiracija svim velikanima književnosti i nauke još od perioda Antičke Grčke, od kojih je svaka štitila posebnu granu stvaralaštva, a kojima ćemo u periodu od godinu dana posvetiti prigodne aktivnosti u različitim sferama kreativnog izraza.


Kaliopa je bila najvažnija i najstarija muza, koja je predvodila ostale; muza zaštitnica besjedništva i epske poezije. Njeno ime znači „ona koja je na dobrom glasu“.


Invociraćemo duh ove muze i oživjeti tradiciju besjede i lijepog govora kroz četiri edukativne sesije i finalnu smotru besjedništva na kojoj će učesnici edukativnog programa imati mogućnost da iskažu svoj talenat za javni nastup i stečene vještine vezane za lijepo govorenje.


MOACG INVOKACIJE BESJEDA I JAVNI NASTUP MOACGMreza za omladinski aktivizam crne gore NARODNA BIBLIOTEKA RADOSAV LJUMOVIC

Četiri obuke, koje će se održavati jednom nedeljno, počevši od 23. januara u 18 časova. Obuke će pokriti teme vezane za verbalnu, neverbalnu i paraverbalnu komunikaciju, kratki kurs istorijata i ideje govorništva, suština govora... Posebna pažnja biće posvećena načinima za osmišljavanje sopstvenog govora i javnog nastupa.


Jedna obuka biće posvećena i medijskom nastupu kao relevantnom vidu govora u modernom svijetu, te o značaju poruka koje se šalju javnosti i načinima na koji se to radi, koja je svrha i moć istih u društvu i kako nastup utiče na povratnu informaciju javnosti i kakva ona može biti.



Suština, u susret takmičenju učesnika, biće u spoznaji najboljeg načina na koji pojedinac može održati govor u skladu sa svojim afinitetima, te kako izgraditi samopouzdanje i prenijeti poruku i suštinu govora tako da ona bude ozbiljno shvaćena i prihvaćena od strane recipijenata.


Prijave se vrše putem aplikacione forme koji se može pronaći na www.moacg.me, kao i na društvenim mrežama NB "Radosav Ljumović" i Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore, a rok za prijave je 18. januar u 23:59 časova.


Učesnici edukativnog programa će dobiti sertifikate, a pobjednici smotre besjedništva biće prigodno nagrađeni.


Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore

efd107_0581c3964d37443788cec9944585fee1~mv2.jpg
bottom of page